Bilge Adam Nasıl?

Bilirsiniz, okul biter (Lise yada Üniversite) ve iş aramaya koyulursunuz. Orta halli bir üniversiteden mezunsunuz, onlarca yere iş başvurusunda bulundunuz ancak ya daha sonra biz sizi ararız dediler yada herşey çok güzel ama bize tecrübeli biri lazım dediler. Peki Nasıl iş bulacaksınız? İşte bu noktada bir eksiklik hissedersiniz. Ve hemen araramaya başlarsınız. Kimi MCSE kursu, MCITP kursu arar, kimi Yazılım ve Veritabanı Uzmanlığı, yada Web tasarımı kursu, grafik kursu, tasarımcı, autocad kursu, ingilizce kursu diye devam eder.

İşte tüm bu kurslarla ilgili bilgi toplarken bir de Bilge Adam isimli bir firmanın adını duyarsınız. Acaba Nasıl bir kurs? Bilge adam eğitimleri yeterli mi?  Belki de daha önce otobüs duraklarında yada internette reklamlarını gördünüz ama orası hakkında hiç bir fikir sahibi değilsiniz.

Bilge Adam’ da eğitim almış kişilerden değil ne yazık ki yazdıklarım ama Bilge Adam’ da eğitim almış arkadaşlar yorumlarını esirgemezlerse sevinirim.

Bilge Adam, 1997′ den beri bilişim teknolojilerinde uzmanlaşmış kişileri yetiştiren bir eğitim firması. Bilge Adam’ ın 8 bireysel, 3 kurumsal olmak üzere toplam 11 şubesi bulunmakta. Bilge adam’ ın en güçlü yanlarından biri 100’den fazla bilgisayar laboratuvarının bulunması ve 50 bini aşkın mezun vermesi. Bu rakamlar gerçekten de eğitim konusundaki tecrübelerini yansıtıyor.

Bilge Adam’ın donanımlarına baktığımızda 2000 den fazla PC’ ye, 100’den fazla iMac’ e, 150’ye yakın HP Workstation’ a , 100’den fazla HP Server’ a ve 14 tane Akıllı Tahta’ ya sahip olduğunu görüyoruz. Eğitim sırasında en önemli bileşenlerden biri de donanımlar. Düzgün çalışmayan bir bilgisayar yada server la nasıl bir eğitim alınabilir ki? Sanırım bu rakamlar düzgün çalışmayan donanımların alternatiflerinin de bulunduğunu gösteriyor.

Bilge Adam

Bilge Adam’ ın kariyerini incelediğimizde Microsoft tarafından 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 ve 2008 yıllarının “En İyi Microsoft Yetkili Eğitim Çözümleri Ortağı” seçildiğini görüyoruz. Açıkçası 2009 yılında kim oldu bunu bilemiyorum.

Bilge Adam’ ın kariyerinde bir de Microsoft’un, tüm dünyadaki 1.700 Yetkili Teknik Eğitim Merkezi arasından sadece 13 kurumu seçerek oluşturduğu “Dünya Eğitim Danışma Konseyi”nin tek Türk üyesi olduğu bilgisi de var.

Peki Bilge Adam‘ da ki eğitimlerde kullanılan eğitim yayınları nasıl? Bilge adamdan edindiğimiz bilgilere göre eğitim programları, Bilge Adam tarafından hazırlanan zengin içerikli eğitim yayınlarıyla destekleniyor. Bilge Adam, Addison Wesley, O’Reilly, AGI, AVA, Pearson Education, Sybex, Wrox gibi dünyaca ünlü yayıncıların ürettiği ve telif hakları ülkemizde sadece Bilge Adam’da olan yayınları öğrencilerine sunuyor.

Bilge Adam‘ da Eğitim Garantisi denilen bir sistem var. Buna göre Öğrenciler, kendilerini yeterli görmezlerse, gerekli şartları sağladıkları takdirde bir yıl içerisinde eğitimlerini tekrar alma hakkına sahip oluyor. Tabi burada yer alan Gerekli şartları iyice öğrenmek ve kurala uygun davranmak gerekiyor.

Internet’ de bilge adamla ilgili bir sürü olumlu yada olumsuz yazı görebilirsiniz. Bunların hepsine saygımız var ancak şu da bir gerçek ki Bilge adam eğitim süresince sürekli anket yapıyormuş ve  bu anketleri takip ederek memnuniyeti ölçüyorlarmış. Bilge Adam’ın verdiği bilgiye göre bu ölçümlemelerin sonucunda elde ettiği eğitim memnuniyet oranı % 97.

Siz ne dersiniz? Sizce Bilge Adam Nasıl? Bilge Adam’ dan eğitim alınır mı?

Yorum yapın

Bilge Adam Nasıl?” üzerine 27 yorum

  1. Merhaba Bilge adam bursa şubesine gidiyorum ve tek cümleyle DÜNYADA Kİ EN BERBAT YAZILIM KURSU. Feyza eğitim kursuyla aynı diyebilirim bursalı arkadaşlar sakın ha sakın aytaç beydi volkan hocaydı yok bilmem kim hanımdı kanmayın paranızı çar çur etmeyin bir hafta sonu ders alın ve bu işi öğretmeyi beceremediklerini görün!
    BEN KAZIKLANDIM SİZ KAZIKLANMAYIN YAZIK BU PARALARA, ALLAH HEPSİNİN BELASINI VERSİN.

  2. Bende İZMİT şubesine kayıt yaptırmayı dusunuyorum.izmit şubesinde yazılım ve veri tabanı uzmanlıgı egıtımı alan var mı arkadaslar?Bılgısayar Muhendıslıgınde okuyorum ve okulun yeterlı egıtımı vermedıgını dusunerek bu eksıklıgı kapama amaclı bu kursa yazılmayı dusunuyorum.taban olusturmuyorlar anladıgım kadarıyla..peki ya benım gıbı bılgısayar muhendıslıgıne gıdıp de yıne de kurstan verım alamayan oldu mu???

  3. ben bilge adama gidiyorum çuvalla para ödüyorum. Ama verdiğim paranın karşılığını alamıyorum. sakın sakın kanmayın… eğitim sıfır…

  4. BEN KAYSERİDE YAŞIYORUM VE ANKARA BİLGE ADAMA GİTMEKİSTİYORUM YENI EVLENDIM AVUSTURYAYA GİDECEM ORADA BANA FAYDASI OLUR DİYE ULUSLAR ARASI GECERLILIGI VAR SANIRIM SERTİFİKANIN SİZ NERESİNİ TAVSİYE EDERSINIZ SİSTEM UZMANLIGI VE YAZILIM UZMANLIGI HAKKINDA BİRYER VAR MI @alihsan

  5. merhabalar ben bursa şubesine gittim hocalarla görüştüm hocaların bilgi seviyelerini tabiki ilk bakışta anlamak yada konusunca ortaya cıkması cokta mumkun degil Fakat yazılım ve veritabanı egitimini verecek olan egitmen Microsoft’un bu yazılım ile alakadar sınavında basarılı olmus. en azından microsoft bunu bedavadan vermiyor paraylada vermiyor bilene veriyor diye dusunuyorum.Evet Ticarethane bir kurum boylede olmak mecburiyetinde , ülkemizdeki diger özel okullar mantıgında calısıyorlar. Bilemiyor ama kayıt oldum iyi mi kotu mu ettim..Yazılım gecmisim var hızlıda islense konular gelisebilecegimi dusunuyorum amac zaten bu sertifikalar degil microsoftun ayriyetten dısardan sıanvla verdikleri…

  6. Bilge Adam , adana subesine gittim , bana eğtim programını anlatmaya calisan ibr pazarlamacı gibi bayan vardı. teknik bilgisi yetersiz.

    Bunları alırsanız 4,000 tl dedi… Ama hocalarınızın yetkinliği? uzmanlarınızın bilgi seviyesi ? bir dersinize girip en azından baksam?

    Bana şu cevap uzmanlarımız türkiyede en iyi kişilerden oluşmakta…
    4,000 yi peşin yada taksitle sözleşmeye oturacam… Teknik bilisi benden yetersiz ise? verilen parama yazık. Çok detaycı değiller. Ama çok amatorce bilgi aktarılışı var… En güzeli , adapte olup düzgünce bireysel calismak. eğtimi veren kişi sizden cok mu iyi? bu yoldaysanız vargecmeyin calisin calisin.

  7. Cihat Çalışkan arkadaşım, bende Kırklareli lüleburgazdanım, yakınız. müsait oldugun bi zaman da facebooktan ( Hasan Şafak Tetik ) veya msn den bana ulaşabilirsen çok sevinirim, bu konu hakkında konuşmak istiyorum…
    e-mail: h_safaktetik@windowslive.com

  8. merhaba arkadaşlar;
    açıkcası bu hafta içinde bende bilge adam kayıt olmaya düşünüyordum,fakat yapılan yorumlardan sonra çok tedirgin oldum…ne yapacağımı bilmiyorum bakırköy town center şubesi hocaları hakkında bilgi sahibi olan var mı??
    acil yardımcı olabilirlerse sevinirim…
    çok teşekkür ederim:)

  9. Merhabalar;
    Bir kaç yoruma baktım ve haklı haksız yanlarını ben de belirtmek isterim.
    Öncelikle bilge adam bir ticarethanedir, bu bir şaşmaz gerçektir. Özel Eğitim veriyor olması zaten bir ticarethane olmasını gerektirir. Ben Çorluda(Tekirdağ) oturuyorum aralık 28-2010 da Bilge Adam Yazılım ve Veritabanı uzmanlığı eğitimine kayıt oldum. Bakırköy town center şubesine Ocakta başladım. her haftasonu 6 ay sürmesi gereken kursun Özkan Bayramoğlu hocamız sağolsun ki hep minnet duyacağım kendisine. 9 ay sürdü ve müfredayın dışına da çıktık akşam yeri geldi kursu 1 saatte uzattık ama almamız gerekeni bize verdiğine inanıyorum. Kursa başladığımızda sınıfta 20 kişiydik. son 4 ay 5 kişi kaldık 4 kişi kaldık derken 3 kişi kaldık. Ben şu an Çorlu’da Ilgisoft Bilişim’de yazılım uzmanı olarak çalışıyorum. Hayatımdan memnunum. Bundan önce de kursa gitmezken bir fabrikanın Bilgi İşleminde HelpDesk olarak çalışıyordum. yazılım alt yapım hiç yoktu ancak dediğim gibi kesinlikle pişman değilim. hala borçlarını ödüyorum. Bankadan 3 yıl kredi çektim. 2 yıl daha ödemeye devam edicem. ama Yine de. Teşekkürler Bilge Adam; Özkan Bayramoğlu’nu bünyelerine kattıkları için. Ve Teşekkürler Özkan Hocam.

  10. bayanx, anlattıklarının gerçekliğine güveniyorum. Çünkü internette Bilge Adam hakkında yazılan çoğu şey senin yazdıklarında örtüşüyor, bu kadar güzel reklamı yapılan bu kadar kendi alanında iyi olduğunu iddia eden bir eğitim biriminin, bu anlatıldıgı kadar vasat bir eğitim vermesi gerçekten olur iş değil. Benim programlamaya, yazılım geliştirmeye karşı çok özel bir isteğim yok fakat ben bu alanı tercih ettim ve bunu okudum, bunu mesleğim olarak görüyorum ve bu yüzden kendimi iyi bir iş sahibi olmak için geliştirmek istiyorum fakat sende bilirsin ki Önlisans programlarıyla bu o kadar mümkün değil, yazılım konusunda gerçekten fazla yetersizim, okuldaki tüm arkadaşlarım gibi. Okul bittiğinde, Dgs -Ygs tekrar giricem fakat matematiğim iyi değil bu yüzden güzel puanlar yakalayamıyorum. Bende en kötü ihtimal Bilge Adam’da yazılım kursu alırım ve kendimi geliştiririm diye düşünüyordum, fakat biraz araştırıp bilge adam hakkında yazılanları okudugumda gerçekten hayal kırıklığına uğradım… Bir ricam olucak ‘bayanx’, hem eğitim hakkında hemde programlama ve yazılım hakkında sizinle geniş bilgi alışverişinde bulunmak istiyorum, e-mailimi bırakıyorum eklemeni bekliyorum. bu konuda tekrar konuşmak dileğiyle…
    e-mail: h_safaktetik@windowslive.com
    Hasan Şafak Tetik

  11. @alihsan
    ben de bursa bilge adama yazıldım 100 saatliğine ama internetteki yorumları görünce kan beynime sıçradı.sen hangi programa yazılmıştın?ben de işin açığı doğru düzgün bilgisayar öğrenmek için yazıldım ama yorumlar sayesinde cidden çok soğudum.

  12. ŞAFAK TETİK KARDEŞİM ŞU AN MEZUN DEĞİLSİN SANIRIM BAK SANA BİR TAVSİYEM VAR BEN YAZILIM UZAMNLIĞI KURSUNA GİDİYORUM BİLGE ADAMDA TAVSİYE ETMEM ETMEM….BU SENE NE YAP BİLİYOMUSUN SANA TAVSİYEM BOL BOL YAZILIM PRATİĞİ YAP BENDE 2 YILLIK VASAT BİR OKULDAN BİLG PROG MEZUNUYUM….NETTE BİR SÜRÜ C# PROJE ÖRNEKLERİ VAR İNDİR ONLARI AYNILARINI YAPMAYA ÇALIŞ EN AZINDAN KENDİNİ HAZIRLARSIN VE TALİHSİZ OLUR MEMNUN KALMADIĞIN BİR KURSA DÜŞERSEN BİLDİKLERİN OLSUN….KURS SEÇERKEN SANA TAVSİYEM UCUZ DİYE DİĞER KURSLARI KÜÇÜMSEME VE DANIŞMANLA KONUŞURKEN SENİ ORADA NE KADAR SÜRE OYALIYOR DİKKAT ET ÇOK REKLAM YAPAN YERLERE ALDANMA SORU SORDUĞUNDA SORUNUN CEVABINI VERSİN ABARTMIYORUM BEN BAYANIN KARŞISINDA TAM BİR SAAT OTURDUM YA KAFAYI YEDİM ŞU AN OKULDASIN AMA YAZILIMI SEVEN BİRİYSEN BU DURUMU CİDDİYE ALMALISIN GÜZEL KARDEŞİM KENDİNİ TÜM KURUMLAR KÖTÜ DİYEMEM ONU ARTIK SEN KARAR VER ARAŞTIR İYİCE…

  13. ŞAFAK TETİK KARDEŞİM BEN SUAN ÖĞRENCİYİM YOLUNMUŞ BİR KAZIM SENDE YOLUNAK İSTEMİYOSAN GİTME HAYALLERİNİ ÜMİTLERİNİ HARCAMA
    bilge adam gerçekleri
    1-satıştaki yalancılar
    2-kayıt yaptırana kadar sizi yüzsüzce defalarca aralar
    3-kayıttan sonra siz arayın ama size cevap vermezler
    4-kimden ne kopardı satıştakiler o kar yani sınıftaki arkadaşlarla tanıstığınızda herkes farklı bi fiyat ÖDEDİĞİNİ söyler SİZ şaşırmakla kalırsınız
    5-kayıtta bugün son gün indirimin bu gün kayıt yaptırın kaçırmayın YALANI söylerler
    6-gelelim eğitime iyi hocaya düştüyusen iyidir benim gibi dersi anlatıp anlatıp çıkıp giden sallama iş yapan bi hocaysa kötü
    7-ha bide sınıfta alt ve üst seviyeyi birarada tutarlar
    8-derste en başarılı görünenlerin yanındadır herzaman hoca
    9-öğrenciler arasındaki lafı bile taşıyan seviyesiz hocalar var
    10-temizilik yemek ve güvenlik süperdir çünkü diğer hataları bunlarla örtmeye çalışırlar ama o zor
    11-herkes ismine aldanıp gidiyo çünkü vaatleri büyük oluyo ama çogu kişi sonuc =0
    12-bazen şikayete bakan sorumlular bakar bakar siz şikayetçisiniz sizi dinliyomuş gibi yapar bu sorunu çözeceğim der sizi geçiştirir kendi aralarındada başaramayan öğrenciye tembel etiketi yapıştırırlar
    12-BEN ÇOK PİŞMANIM PARANIN BÜYÜK KISMINI ÖDEDİĞİM İÇİN MECBUREN GİDİYORUM AMA DERSİ ANLAMIYORUM HOCA HİÇ ÖNEMSEMİYO BİLE SABAH GELİYO DÜMDÜZ ANLATIYO ANLATIYO SİZ BAZEN KENDİNİZİ ACABA BENİM ZEKAMDA Bİ PROBLEMMİ VAR DİYE ŞÜPHE BİLE EDEBİLİYOSUNUZ LÜTFEN KURSLARA GİTMEDEN ÖNCE ARAŞTIRIN PARANIZA ZAMANINIZA AİLENİZE EN ÖNEMLİSİ RUH SAĞLIĞINIZA VE SİZE YAZIK ŞUAN ÇOK MUTSUZUM KENDİNİZE ACIYIN ÖZELLİKLE ASKERLİK SORU OLAN BAY ARKADAŞLARA SESLENİYORUM ORAYA GÜVENİP GİDERSİNİZ ZAMANINIZI ONA GÖRE AYARLARSINIZ AMA EĞİTİM KÖTÜ OLUNCA KALIRSINIZ AMA BUNADA ÇÖZÜM VAR PROJE TESLİMİ ÖDEV TESLİMİ YAPMAYIN VE SINAVLARDA 60IN ALTINDA PUAN ALIN KALMAK İSTEYEN İÇİN DİYORUM KALIRSANIZ EĞİTİM TEKRARI YAPARSINIZ DONDURUP ASKERDEN GELİNCEDE DEVAM EDERSİNİZ

  14. Merhaba Herkese. ben bu sene bilgisayar programcılığı 2. sınıf okuyacağım. fakat yüksek okulda verilen programlama ve yazılım dersleri gerçekten çok eksik geliyor, ben bu işi kendime meslek olarak seçtim fakat müfredatta yeterince uygulama yok ve pratik yaparak program yazmayı geliştiremiyoruz. derslerimde gayet iyi, bölümde ilk 3 içindeyim yazılım derslerine gayet ilgiliyim ama dediğim gibi okuldaki eğitimde eksiklikler var.. bende bu yüzden okulum bittiğinde, seneye Bilge Adam da yazılım müh. kursuna gitmeyi planlıyordum, tabi ki DGS yi kazanamazsam.
    Niyetim bu yöndeydi yani, DGS yi kazanamazsam bilge adam da kurs alıcaktım, fakat derinlemesine bi araştırma yaptım bilge adam hakkında, internette olumlu olumsuz bir çok yorum var. reklamının yapıldıgı yerlerde cok iyi anlatılıyor, arayıp sekreterleriyle görüşüldüğünde aynı derecede cok iyi anlatılıyor, internet sitesine bakıldıgında herşey gayet kaliteli görünüyor, eğitim müfredatı falan 4/4lük gibi.. fakat kursa gidip gerçekten kötü oldugunu anlatan arkadaşlar, o kadar içten anlatıyorlar ki, şüphe etmemek elde değil.
    Gerçekten kötü anlatıldıgı kadar kötü mü Bilge Adam?
    Bana yardımcı olabilicek varsa yorum yazabilir mi? herkese teşekkürler…

  15. Bilge adam kadıköy şubesinde raporlama uzmanlığı eğitimi aldım.Uzman eğitmenler deidkleri iki veya 4 yıllık bir üniv’den mezun olup bilgeadamda kurs alan ve kursta iyiyse eğitmenliğe başlayan kişiler..yani bize bu şekilde gelmişti 🙂 bilgisayarlar projektörler aralıklarla arıza yapıyordu zaten kurs sonunda sınıfta sağlam olarak4-5 bilgisayar kalmıştı ama aksilikler yüzünden 14-15 kişiyle başlayan sınıf zaten 5 kişi falan kalmıştı..kışın soğuk sınıfta ders yaptık çünkü eğitim-kalite müdürü klima ve kaloriferi tamir ettirmek yerine yan sınıfla ortak kullandığımız bir elektirkli ısıtıcı verdi.eğitmeninizn özel işi çıktı diye haftalarca ertelendi kursumuz.Bu gibi sebeplerle tam 5 eğitmen değiştirdik ve pazarlama müdürü de bu durumun çok normal olduğunu söyledi..Paramın karşılığını kesinlikle alamadım.Kanımca paradan başka bişeyi düşünmeyen bu kurumu kesinlikle tavsiye etmiyorum.

  16. Paranla lezil olmak.Bu sözü yaşayarak söylediğim yer Bilge Adam(Bursa Şubesi).O kadar dersaneye farklı kurslara gittim.Bilge Adam gibi işi ticarete döken bir yer görmedim.Kursa alakasız ne kadar insan varsa toplamışlar.Daha kopyala yapıştırın ne olduğunu bilmeyen,bilgisayar ile tost makinasını ayırt edemeyen bu arkadaşlar kandırıldıklarının bile farkına varamıyorlar.Nasıl Mı?Kopyala yapıştırın ne olduğunu bilmiyen arkadaş bunların yaptığı formaliteden sınavdan 95 aldı ama hayla ne olduğunu bilmiyor.Göstermelik,sadece dersi geçiştirmeye yönelik örnekleri ile kursiyerler dersin sonunda bir şeyler öğrendiğini zannederek ayrılıyor ama eve gittiklerinde hiçbir şey yapamıyoruz diye ertesi gün tekrardan geliyor.Birde bilgeadam ismi var,iyi referans olur,netde olumsuz yazanlar armut piş ağzıma düş diyenlerden ,ben çalışır öğrenirim hocanın peşinden koşarım(hocayı bulursan tabi),onlar başaramamış da olumsuz konuşuyorlar… diye aklından geçiriyorsan sana tavsiyem.Bende ne araştırdım netde bilgeadam hakkındaki olumsuzlukları ciddiye almadım yazıldım.Onlara katılmıyorum çünkü az bile yazmışlar.Bunu kursa gidince anladım.Git o parayla birini hacıya gönder ömrün boyunca anarsın,bari cennetin kapısını aralarsın bari.Ama buna verdiğin parayla alıklığından aklına bile getirmeye korkarsın.

  17. Bılge Adam bır egıtım kurumu degıl, tıcarethanedır. Bır arkadasla yazılım egıtımı ıcın gorusmeye gıttık. Bakırkoydekı 2 subeden bırıne ben, dıgerıne arkadasım on gorusme formu gıbı bır sey doldurduk ve pazarlık yaptık. 2 subedede neredeyse kıloduna varacak kısalıkta eteklerı ıle bayan bacaklar karsıladılar bızlerı… Bıze bır fıyat verdıler kı 9500tl ama su an kampanya ıle 6500 mu 5500 mu oyle bır rakama ındıler. Ben pazarlıgımı kıran kırana en fazla 2000 tl verırım dedım. Yoksa 700-1500 arasında egıtım veren bır suru kurum var. Onlara gore daha yuksek verıyorum dedıysemde parada 5000 tl ye kadar tavız verdıler. Bende 2500tlye cıktım. Ben kayıt olmadım fakat arkadasımın gozunu oranın marka olusu burumustu. Ben arkadasın kursuna 2 defa mısafır olarak katıldım. Inanın 700-800 lıralık kurstan hıc bır farkı yok. Bosuna paranızı sacmayın. Yonetım ve hoca konularına gelınce; yonetım eger o eksık etek kızlarsa durum cok vahım. Hocalara gelınce; benım gırdıgım dersın hocası ogrencılere bır seyler vermek ıcın ozel bır gayret ıcındeydı. Netıcede verılen meblalar cok yuksek ve sonra zor duruma dusuluyor. Hıc o bayan bacaklara aldanmayın sonra sızı tanımıyorlar. Azarlama ve hakarete varacak sekılde davranıslar sergılendıgını bıle duydum. Insan o kadar para verıpte rezıl olmaya gıdıyorsa o kısının saflıgıdır. Ben o parayı vermıs olsam o bayan bacaklardan bırıyle stres atmazsam kafamı derse veremem. Cunku verdıgım parayı dusunmekten derse konsantre olamam. Her kursa gelısımde 15 dakıka stres atar oyle derse gırerım. Onuda onlar kabul etmez 😀

  18. SAKINNN… BULAŞMA BEN BİLGEADAMDAN YAZILIM EĞİTİMİ ALDIM REZALET BİŞEY ÖĞRETMİYORLAR ÜSTELİK PARANA ZAMANINA YAZIK SAKIN BULAŞMA HALA BORCU BİTMEDİ SABAH AKŞAM ÇALIŞIYORUM BORCU İÇİN. DERSTE HOCA OYUN OYNAR DOĞRU DÜZGÜN BİŞEY ANLATMAZ KARŞI ÇIKARSIN SANA TAVIR YAPAN ADAMLAR BULURSUN KARŞINDA TAM ANLAMIYLA FELAKET

  19. Kadıköy Bilge Adam’da ofis eğitimi almak üzere gittiğim zaman özellikle hangi konularda eksiklerimin olduğunu satış temsilcisine anlattım.Kendisi sadece ofis programının benim için yeterli olmayacağını, istediğim programların içeriğinin Bilgi Yönetimi ve Raporlama Uzmanlığında olduğunu söyledi.Ancak kalorifelerin yanmadığı, kantinin olmadığı, projeksiyonun çalışmadığı yani fiziki şartların sağlanmadığı kursa bir şikayet maili gönderdim.Üstüne bir de excel’de özellikle beklediğim konular anlatılmayınca memnuniyetsizliğim arttı.Ancak şikayetlerimi kişiselleştiren Mustafa Korkmaz derse gelerek bana şikayetlerim yüzünden bağırmaya başladı. Bölüm Başkanı nasıl olur da hatalarını kabul etmek yerine bağırabilir ya da uzlaşma yoluna gitmez?Haklı ise bunu nasıl anlatamaz?Nasıl herkesin içinde, hangi hakla bağırır! Eğer müfredatta yok ise 2 saat etüt yapılarak sınıfa anlatılabilirdi, mecburiyetleri olmayabilir, o zaman gayet güzel bir dil ile anlatılabilirdi.Eğer anlatılmıyorsa ya da müfredatta yok ise burada satışın yanlış yönlendirmesi var demektir.Bu görüşülebilirdi.Son yaşanan olaydan sonra benim Bilge Adam’a devam etmem söz konusu değildi.Ayrılmak istediğimi söylediğim zaman bana çıkarılan fatura neredeyse toplam kurs bedeli kadar.E ben ne anladım bu işten?Hem fiziki şartları sağlama, hem yanlış programa yönlendir, onu sat, hem istediğim konu anlatılmasın, hem şikayet ediyorum diye bağır, çağır, azarla, hem de kursun toplam ücretine yakın para iste, başka bir arzunuz var mı?
    Kesinlikle TAVSİYE ETMİYORUM!

  20. bilge adam nasıl bir kampanya yaptıysa çok büyük indirim var diyor ama baktığında ödeyeceğin para yine çok fazla.

  21. Paranızı boşuna harcamayın. Kalite ödülünü parayı bastıran alıyor. BilgeAdam da öyle. Bir kere pragramcılığı veya sistemi veya grafiktasarımı biraz bilenle hiç bilmeyeni aynı sınıfa koyan bir kurumdan,o sınıfta motor sürati ile ders anlatan eğitmenlerden, amaçları sadece para kazanmak olan ve müşteri memnuniyetine önem vermeyen yöneticilerden, sınıfta eski boşandığı eşinin dedikodusu yapıpöğrencilerine oofff sıkıldım yoruldum diyen sözüm ona yılların eğitimcisi gibi adamları çalıştıranlardan ne hayır beklersiniz… Ne bunlar adam olur..Ne de toplum bu adamlar yüzünden bilge olamaz.

  22. Bilge adam sistem muhendisligi egitimi kursuna basvuran arkadasima 9500 tl fiyat soylemisler. Ancak fiyat kampanya indirimi ile 5500 tl ye iniyormus

  23. Bilge adam en başından demek gerekirse marka olmayı çok iyi bildi. Daha sonrasında da bu markasını korumayı iyi bildi. Şahsi olarak bir eğitim almadım ancak izlenimlere bakacak olursak yaptığı prestiji zedeleyecek basitlikler aramıyor. Profesyonellikten ödün vermiyor. Bir ara kurumsal olarak bilge adam ekibiyle çalışma fırsatı olmuştu buradan biliyorum ki bilge adam kendisinde yetişen genç ve yetenekli beyinleri kendi iş gücüne çevirerek başarılı bir iş çıkartıyor. Tabi eğitim kalitesi yüksek olmakla beraber eğitim fiyatlarını da göz önüne almakta fayda var. Bilge adam dan bahsettik ama bu onu vazgeçilmez ya da onsuz olmaz gibi bir anlam çıkarmaya sebep vermemeli bilge adam gibi pek çok başarılı eğitim kurumları vardır. Kısadan toparlarsam konuyu eğitim alacak kişinin kendisinde başlayıp yine kendisiyle son bir süreçtir eğitim bu açıdan bakıldığın da azim, heves ve uygulama imkanlarını maksimum düzeyde kullanabilmek doğru sonuçlar verecektir.