Bilge Adam Nasıl?

Bilirsiniz, okul biter (Lise yada Üniversite) ve iş aramaya koyulursunuz. Orta halli bir üniversiteden mezunsunuz, onlarca yere iş başvurusunda bulundunuz ancak ya daha sonra biz sizi ararız dediler yada herşey çok güzel ama bize tecrübeli biri lazım dediler. Peki Nasıl iş bulacaksınız? İşte bu noktada bir eksiklik hissedersiniz. Ve hemen araramaya başlarsınız. Kimi MCSE kursu, MCITP kursu arar, kimi Yazılım ve Veritabanı Uzmanlığı, yada Web tasarımı kursu, grafik kursu, tasarımcı, autocad kursu, ingilizce kursu diye devam eder.

İşte tüm bu kurslarla ilgili bilgi toplarken bir de Bilge Adam isimli bir firmanın adını duyarsınız. Acaba Nasıl bir kurs? Bilge adam eğitimleri yeterli mi?  Belki de daha önce otobüs duraklarında yada internette reklamlarını gördünüz ama orası hakkında hiç bir fikir sahibi değilsiniz.

Bilge Adam’ da eğitim almış kişilerden değil ne yazık ki yazdıklarım ama Bilge Adam’ da eğitim almış arkadaşlar yorumlarını esirgemezlerse sevinirim.

Bilge Adam, 1997′ den beri bilişim teknolojilerinde uzmanlaşmış kişileri yetiştiren bir eğitim firması. Bilge Adam’ ın 8 bireysel, 3 kurumsal olmak üzere toplam 11 şubesi bulunmakta. Bilge adam’ ın en güçlü yanlarından biri 100’den fazla bilgisayar laboratuvarının bulunması ve 50 bini aşkın mezun vermesi. Bu rakamlar gerçekten de eğitim konusundaki tecrübelerini yansıtıyor.

Bilge Adam’ın donanımlarına baktığımızda 2000 den fazla PC’ ye, 100’den fazla iMac’ e, 150’ye yakın HP Workstation’ a , 100’den fazla HP Server’ a ve 14 tane Akıllı Tahta’ ya sahip olduğunu görüyoruz. Eğitim sırasında en önemli bileşenlerden biri de donanımlar. Düzgün çalışmayan bir bilgisayar yada server la nasıl bir eğitim alınabilir ki? Sanırım bu rakamlar düzgün çalışmayan donanımların alternatiflerinin de bulunduğunu gösteriyor.

Bilge Adam

Bilge Adam’ ın kariyerini incelediğimizde Microsoft tarafından 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 ve 2008 yıllarının “En İyi Microsoft Yetkili Eğitim Çözümleri Ortağı” seçildiğini görüyoruz. Açıkçası 2009 yılında kim oldu bunu bilemiyorum.

Bilge Adam’ ın kariyerinde bir de Microsoft’un, tüm dünyadaki 1.700 Yetkili Teknik Eğitim Merkezi arasından sadece 13 kurumu seçerek oluşturduğu “Dünya Eğitim Danışma Konseyi”nin tek Türk üyesi olduğu bilgisi de var.

Peki Bilge Adam‘ da ki eğitimlerde kullanılan eğitim yayınları nasıl? Bilge adamdan edindiğimiz bilgilere göre eğitim programları, Bilge Adam tarafından hazırlanan zengin içerikli eğitim yayınlarıyla destekleniyor. Bilge Adam, Addison Wesley, O’Reilly, AGI, AVA, Pearson Education, Sybex, Wrox gibi dünyaca ünlü yayıncıların ürettiği ve telif hakları ülkemizde sadece Bilge Adam’da olan yayınları öğrencilerine sunuyor.

Bilge Adam‘ da Eğitim Garantisi denilen bir sistem var. Buna göre Öğrenciler, kendilerini yeterli görmezlerse, gerekli şartları sağladıkları takdirde bir yıl içerisinde eğitimlerini tekrar alma hakkına sahip oluyor. Tabi burada yer alan Gerekli şartları iyice öğrenmek ve kurala uygun davranmak gerekiyor.

Internet’ de bilge adamla ilgili bir sürü olumlu yada olumsuz yazı görebilirsiniz. Bunların hepsine saygımız var ancak şu da bir gerçek ki Bilge adam eğitim süresince sürekli anket yapıyormuş ve  bu anketleri takip ederek memnuniyeti ölçüyorlarmış. Bilge Adam’ın verdiği bilgiye göre bu ölçümlemelerin sonucunda elde ettiği eğitim memnuniyet oranı % 97.

Siz ne dersiniz? Sizce Bilge Adam Nasıl? Bilge Adam’ dan eğitim alınır mı?

Yorum yapın

Bilge Adam Nasıl?” üzerine 27 yorum

  1. Bursa daki bilge adama yazılma kararı alıyordum ama fiyatları düşündürdü ve her gün beni arayıp naptınız karar verdiniz mi diyip durunca şüphelendim bu kadar üstüne düşülür mü dedim teknik çizim ve 3 d uzmanlığı kursuna gidicektim vazgeçtim burda okuduklarımdan sonra bu kadar paraya ödeyeceğime bunun 3/1 fiyatında olan bilişim eğitim merkezine yazılma kararı aldım daha samimi geldiler bana Bursa da ki bilge adam kursu hakkında bilgisi olan fikri olan arkadaşlar varsa bilgisini gene alabilirmiyim ?

  2. @Şafak Tetik

    Merhaba
    Bende aynı şekilde programlama mezunuyum hiçbir şey bilmediğimi düşündüğüm için bilge adam’a gittim. Aldığım eğitimden de memnun kaldım. Dersin anlatılış şeklini görmek için kayıttan önce misafir öğrenci olarak birkaç derse katıldım. Aynısını tavsiye ederim.