Karlı bir niş bulmak

“Rekabetin yoğun olarak yaşandığı bir yerde/konuda iyi para vardır” Bu söz bana ait. Belki daha önce başka birileri de söylemiş olabilir ancak bu yazıya başlarken aklıma gelen ilk şey bu oldu. İlk yazıdan sonra karlı bir niş bulmak için fırsat buldukça düşündüm. Aslında iyi kazanç getirecek bir çok niş konu var. Ancak bu konularda rekabet çok fazla. Rekabetin olduğu konuda iyi para var ama aynı zamanda bu rekabetten dolayı Google’da iyi bir yer edinmek gerçekten çok zor.

“Bir web sitesinden para kazanmak isteniyorsa bu web sitesinin konusu ve içeriği parayla satın alınan ürün yada hizmetleri içermelidir.” Yine bana ait olan bu sözden yola çıkarak bir niş seçmem gerektiğini biliyordum. Çünkü bu zamana kadar olan deneyimlerim bunu gösteriyor.

İşte bu iki özlü sözden yola çıkarak araştırmaya koyuldum. İlk aklıma gelen kelimeler herkesin en az bir kere ihtiyacı olduğu genel şeyler. Tedavi, eğitim, iş ve benzerleri. Tek kelimeden oluşan bir niş yapmayı hiç düşünmedim, zaten bu niş olmaz. Bu kelimelere baktığımda bana daha yakın gelen eğitim oldu ve içinde eğitim olan bir niche site yapmaya karar verdim. Sonuç olarak eğitim kurumları sürekli bir rekabet içindeler. Ancak bu rekabetin Google’a yansıması gerekiyor.

Bir çok genç kızın hayalini süsleyen hosteslik mesleği kurslarının karlı bir iş olduğunu düşünüyorum. Ancak Google’da “hostes eğitimi”, “hosteslik kursu” araması yaptığımızda sponsor bağlantılar kısmında hiç bir şey gözükmüyor. Bu yüzden bunun karlı bir niş olacağını en azından şimdilik düşünmüyorum.

Çocukken hayalini kurduğum pilotlukla ilgili kurslarında karlı bir iş olduğunu düşünüyorum. Google’da “pilot okulu” araması yaptığımızda sponsor bağlantılar kısmında bir kaç kurs ismi yer alıyor. Demek ki bu alanda Google’da bir rekabet var. Ancak  sürekli aynı reklamların çıkması ve yetersiz sponsor bağlantı ve aynı zamanda bu konuya dair hiç bir bilgimin olmaması beni bu nişten şimdilik uzaklaştırıyor.

Kadın yada erkek herkes ehliyet sahibi olmak istiyor. Bu yüzden burada yoğun bir rekabet vardır diyerek “sürücü kursu” araması yapıyorum. Gerçekten de rekabetin yoğun olduğu bir konu. Yukarıda yer almak çok zor.

Rekabetin yoğunluğu alan adlarına’da yansımış. Sürücü kursu anahtar kelimeleri ile ilgili domainler çoktan satın alınmış. Sürücü kursu ile ilgili karlı bir yapılabilir ancak büyük bir emek harcamak gerekiyor ve tabi zaman.

Bunların dışında bir çok arama yaptım,  sadece size bir fikir vermesi açısından bir kaç tanesini paylaştım. Tüm bu araştırmalarım sonrasında ilk niş sitemi konusuna da hakim olmam sebebi ile bilişim konularından birinden seçtim. CCNA Kursu. CCNA her bilişimcinin duyduğu ancak bir kısmının ilgi gösterdiği bir konu aslında. Bilişimcilerin çoğunluğu Microsoft sertifikalarına  gözlerini dikmiş durumda. Ancak bence Cisco kursları daha değerli. Örneğin Cisco’nun en üst düzey sertifikası olan CCIE sertifikasına Türkiye’den 150’den daha az sayıda kişi sahip.  Bu sertifikaya sahip olanlar ise büyük holdinglerde, bankalarda ve benzeri kuruluşlarda yüksek maaşlarla çalışıyorlar. Sayıları çok az olduğu için çok değerliler ve maaşları da oldukça yüksek. CCIE olmanın birinci adımı ise CCNA sertifikasına sahip olmak.

“ccna kursu” Google aramasında rekabet yoğun olarak yaşanıyor ve ccnakursu.com alan adı boşta idi ancak artık bana ait. Bir sonraki yazıda alan adı, hosting, wordpress kurulumu kullanılacak eklenti ve tema ile ilgili ayrıntıları paylaşmak istiyorum. Görüşmek üzere…

Niche Site 1 Serisine ait diğer yazılar

Yorum yapın

Karlı bir niş bulmak” üzerine 4 yorum

  1. ccna kursu kelimesinde rekabetin çok yüksek olduğunu söylemişsin ayda 800 kişinin aradığı bir kelimeden ne bekliyosun anlamadım