Niş nedir? Niş web sitesi nasıl kurulur?

Niş nedir niş web sitesi nasıl kurulur konulu bir yazı dizisi hazırlamak ve niş web sitesi hazırlanırken yaşadığım tüm deneyimleri elimden geldiğince sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu yazı dizisi tamamen sıfırdan başlayacak. Öncelikle karlı bir niş sitesi için biraz araştırma yapıp bir fikir bulacağım. Sonra alan adı ve hosting aldıktan sonra pdfdergi.com’da olduğu gibi WordPress üzerinde kurulu bir site hazırlayıp adım adım trafik ve gelir bilgilerini paylaşmaya çalışacağım.

İnternetten para kazanma fikri her zaman kulağa hoş gelir. Bu yazı dizisi ile niş sitemizin ne kadar bir efor harcayarak bize ne kadar gelir getireceğini hep birlikte göreceğiz. Niş sitemin anahtar kelimeleri ile arama sonuçlarında üst sıralara çıkması için bir çok yöntem deneyeceğim. Trafik oluşturmak için önceden ödeme yapıp link  satın almayacağım ve trafiğin doğal arama motoru ile organik olarak gelmesi için elimden geleni yapacağım. Ayrıca sayfalarıma olan bağlantıların doğal olması için faydalı içerik üreteceğim. Hepsi bu kadar.

Yazı dizisi boyunca niş sitem ile ilgili kullandığım ve taktik ve stratejileri de sizlerle paylaşıyor olacağım. Böylece internetten para kazanmanın çok da zor olmadığını sizlere göstermek istiyorum. Bu hemen olacak bir şey değil tabiki biraz sabırlı olmak gerekecek.

Niş Stratejisi:

Karlı bir niş konusu bul ve bununla ilgili bir site oluştur.
Özgün içerik gir ve trafik al.
İş ortaklığı, adsense reklamları veya direk reklam al.
Para kazan!

Eğer güzel bir niş konusu bulursanız ve işler yolunda giderse az efor sarf ederek düzenli bir gelire sahip olabilirsiniz. Eğer imkanınız varsa ücretli yazar kullanarak niş sitenizi daha hızlı geliştirebilirsiniz. Ancak niş konunuzla ilgili bilgi sahibi olan birini tercih etmeniz faydalı olacaktır. Eğer niş sitenizin içeriği Türkçe olacaksa r10.net forumlarında veya diğer webmaster forumlarında ücret karşılığı yazı yazacak bir çok kişi ile görüşebilirsiniz.

Niş sitenizi videolarla ve resimlerle süslemeniz ziyaretçi açısından da olumlu karşılanacaktır. Ancak daha fazla trafik alabilmeniz için klavyenizi şakırdatmanız gerekecektir. Evet bu benim görüşüm.

İşin en zor kısmı karlı bir niş bulmak. Sonrasında web sitesi inşa edilir ve trafik almaya başlarsınız. Doğru reklam yerleşimi ile para kazanmaya başlarsınız. Tüm bu aşamalar boyunca size elimden geldiği kadar rapor sunmaya çalışacağım. Daha sık olabilirdi belki ama bu niş ile ilgili raporları (Google Analytics) ayda bir yayınlamak istiyorum.

Bu konu ilginizi çektiyse yorumlarınızı bekliyorum. Şimdi yapmam gereken ilk şey, karlı bir niş bulmak. Kim bilir? Belki de yorumlarınızda bana güzel bir fikir verebilirsiniz. Bir sonraki yazıda niş sitemi seçmiş olacağım ve sürecin nasıl devam ettiğini birlikte göreceğiz.


Niche Site 1 Serisine ait diğer yazılar

Yorum yapın

Niş nedir? Niş web sitesi nasıl kurulur?” üzerine 7 yorum

  1. Evet Niche. Hiçlik olduğu fikrine katılmıyorum. Yazıda dikkat ettiyseniz benim niche siteye bakış açım içeriğinin faydalı olması.