İnternet ADSL Arıza Bildirimi Nasıl Yapılır?

İnternet artık çok yaygınlaştı ve artık birçok işimizi yapmamızı kolaylaştırıyor. İnternette bir kesinti, arıza olduğunda sanki elektrikler gitmiş gibi elimiz ayağımız kesiliveriyor. Hemen gelse de şu işimizi yapsak diyoruz.

Ama oluşan bu arızanın giderilmesi için yapmanız gereken birşey var. Bu arızayı kayıt olduğunuz şirkete (TTNET, Smile ADSL …) yerlere bildirmek. Onlar size yapmanız gerekenleri söyleyeceklerdir.

Genelde söyledikleri şeyler bir prosedür şeklinde. Modeminiz açık mı? Tekrar açıp kapatın. İşte bu adımı kolay yapabilmek için konuştuğunuz telefon ile modemin yakın olmasında fayda var değilse insan iyi ter atıyor arada koşarken 🙂 .

Diğer bir husus ise splitter yani ayıraç. Bu da ana hattı telefon ve internet diye 2 ye ayırıyor. Bunu da kontrol edebilir olmalısınız.

Bir de internete kayıt olurken size verilen sarı form kağıdı da yanınızda olursa iyi olur. soracakları bazı sorular için gerekebilir. Mesela kayıt olan kişinin annesinin kızlık soyadı gibi 🙂 .

Dedikleri şeyleri yapmanıza rağmen sorun giderilemiyorsa, size ne zaman müsait olduğunuzu sorup teknik servis göndereceklerdir. İnternetinizin hemencecik kullanıma açılması dileğiyle :).

Arıza Bildirim Numaraları

TTNET  444 0 375

Smile ADSL 0212 444 33 75

Super Online ADSL 444 22 20

Yorum yapın

İnternet ADSL Arıza Bildirimi Nasıl Yapılır?” üzerine 91 yorum

  1. bizimde internetimizde sorun var keşke yavaş çalışsa ama yine de çalışsa biz hiç kulanamıyoruz aldığımıza pişmanız ne müzik dnleyebiliyoruz ne oyun oynayabiliyoruz ve de faceye girmiyo yani kısacası hiçbişey yapamıyoruz…

  2. boy boy reklam verip ünlülere slogan patlattırmakla olmuyor bu işler! paramızla rezil oluyoruz bu nedir ya? 3 saattir 444 0375 i arıyorum ya meşgul çalıyor ya da açan olmuyor! internet ışığım yanmıyor!modemdemi sıkıntı var yoksa teknik bir sorunmu kendimiz mi bulucaz dene yanılla? fatura ödenmese cart diye kesersiniz.biz sorun yaşayınca muhattap meşgul sesi oluyor!allah sizi kahretsin haram olsun verdiğim paralar.yazık size yazık!!! koskoca ttnet eleman sıkıntısı yaşıyor herhalde ki alo diyecek bir allahın kulunu bulamıyoruz.sözleşme tarihi gelsin ozaman görücem ben sizi!

  3. ya anlamıorum bu ttneti arakdas hiç kimse yardımcı olmuor ya .. faturaya qelince qünü qecikmeden yolluolar ..

  4. 3 aydır smile adsl internet hattımda problem var kullanamıyorum 6 7 sefer aradım
    bir sefer servisiniz geldi ama elektrik hattınızda problem var dendi.elektrikçi getirdim fakat hiç bir problem olmadığı tespit edildi.bu işin smile adsl çözmesi gerekiyormuş 3 aydır fatura geliyor fakat benim internetim kullanılmıyor bunun sorumlusu kim.

  5. interneti kulanıyorum aralarda kesiliyor modeni resatladığım zaman tekrar geliyor internet kesilirken herhanği bir moden ısıgı sönmüyor ttnet telefonlarına ve arza kaydı bile bırakamıyoruz ben ttnete üye olurken sınırsız aldım 49 tl o zaman daha çok problem yasadım yok dedilerki biz burda sizin internet için bir cıhaz kullanıyoruz cıhazda bi problem var diyo daha sonra benim bilğim dısında bakıyorum benim faturalar 58 tl olmuş neden böyle kendi kafalarına göre iş yapıyorlar bilmiyorum sonuçta müşteri size güvenerek sınırsız internet alıyor sizin göreviniz geregini yapmaktır araza kaydı bıraktığımızda dogru dürüşt bir sonuç alamıyoruz bunun sebebi ne olabilir yardımcı olun lütfen

  6. netimde sorun var bir haftadır sürekli gidiyo geliyo lütfen yardımcı olurmusunuz?

  7. ethernet yanıyor,göz kırpıyor,arka arkaya adsl yanıp sönüyor.bu iş bazan yarım saat,bazende 2 saat sürüyor. ve sonra adsl yanıyor ve internete baqğlanıyor.tek şifre için girişim yaptık.adsl kotaya girdik. sonuç yazışma yanlış.. bi daha dene.bu sefer eski şifreyi girdik .sonuç elde ettik. ne olacak bu memleketin hali……adsl şifresi yoksa bu velet 1 – 2 saat sonra nasıl oluyorda internete bağlanıyor? İYİ Kİ DOĞDUN İNTERNET negüzel yazmışşınız…böyle giderse halimiz harap………bekara karı boşamak kolay.8 milibayt hız…..aman tanrım….ama bizim gibilere 1 milibayt hız çok bile. acele eden ECELE gider.

  8. Benim de aynı sorunum var. Adsl yarım saatte oturuyor. Arıza telefonu bczuk plak gibi.Modemimde arıza yok. maşallah telekom herşeyi paralı yaptı. arıza servisi 30 lira 6 ay kampanya yaptı şimdi o hız düğmelerini kısarak kampanya parasını geri almaya çalışıyor galiba . ama aramayacağım sözleme bitince hattı kapatacağım. tt netin hız düğmelerini açmasını bekliyorum.

  9. Ya Arkadaşım Modemin Işıkları Yanıyor ama Net Yok.. Her Zaman Aynı Sorunla Karşılaşıyorum. Bu Soruna Bi Çözüm Bulun Artık. Telefona Bakan Yok.Bakan Olsada İlgilenen Yok.ayrıca müşteri hizmetlerini arıyorsun daha sonra yaklaşık abartısız söylüyorum 20 dakika beklettiler sonra telefon yüzüme kapandı daha sonra ısrarla bekledim müşteri hizmetleriyle görüştüm dediler düzelicek 06-05-11 aradım tekrar müşteri hizmetleri tekrar teknik destek dedi tenik destek için yaklaşık 25 dakikada öyle bekledim aynı durum yüzüme kapandı ısrara devam ve artık patladım dediler teknik destek bağlanacakasınız tekrar 20 dakika ve yüzüme kapandı tekrar aradım ve busefer sanki aradığım numarayı sanki engellemişler gibi berbat bir müzik sesi insanı gıcık eden bir ses yaklaşık 20 dakka beklettiler hiç bir şekilde müşteri hizmetleri şuan hatlarmız yoğun dderdi bu sefer hiç öyle olmadı yanlızca gıcık müziği dinlettiler beklettiler ve sonra telefon yüzüme kapandı.allah revamı bu 400,lü hatlar bedavamı sanki okadar bekle bekle bir üstüne soğuksu iç arkadaşlar genel müdülün irtibat numarası veya telefonu bilen varsa not bıraksın lütfen

  10. ya arkadaşlar bir haftadan beri nete 5 dakikada bir kesiliyor ,,arıyoruz müşteri hizmetleri gelip bakmıyorlarda ,,ne yapmamız gerekiyor nereye başvuracaz ya

  11. internete giremiyorum modem açmıyo haber verdim yapılmadı napma
    m gerekiyo yardımcı olun kim ve kimlere yaptıracak anlamıyomki yardımcı olurmusunuz

  12. 1 aydan beri nette sorun var dakada kesiliyor sayfalar acılmıyor kackere haber verdik ama hic ilgilenen yok sinirden kafayı yicem biz nasıl gününde alımızı ödüyorsak sizde arızala ilgilenseniz diyorum nete giremiyoruz ama parasını ödüyoruz

  13. arkadaşlar,ttnet kampanya var diye aradı.kabul ettim.yeni tarifeye 1 şubatta geçilecek dendi .10 dakka sonra int koptu.bugün 3 gün int yok.3 kez aradım.en kısa zaman da size dönülecek dendi.1 kez mesaj attım cevap veren yok.bu nasıl bir hizmet anlamadım .54.90 tl ye çıkarmışlar aylık sınırsızı. 1 gün geç ödesen faizi var.Peki kullanamadığımız günlerin parasını niçin iade etmezler.paramızla hizmet alamıyoruz bu nasıl iş anlamadım.

  14. Arkadaşlar bulunduğunuz ilin kaymakamlıkların da tüketici hakları masası var baglantı kurun ve nette telekomun sayfasından ne zaman arıza kayıtı oluşturduğunuza dair sayfayı açın ve bu sayfayı yazdırıp tüketici hakları masasına başvuru yapın

    ben de aynı sorunlarla karşılaştım ;;)
    5 gün sonra geldiler ama ben hallettim

  15. ya nasıl bir anlayış numara var ama ceple arayamıyoruzz….sanıyede ent düşüyor ne araştırma ne oyun hiç bir yere giremiyoruz faturada geçikmiyor analmıyorum nasıl hizmettir bu ya…….ceple ulasa bilcemiz no yokmuuuuuu…………………((((((((deli olcam yasanki mahrumiyet bölgesiyizz……….

  16. ya kardeşim telefonlara çıkan yok nasıl müşteriye hizmet veriyorsunuz?4 mb olması gerekn hız 250 kb 1 aydır halledemediniz sorunu.arıyorum konuşmak mümkün değil 15 dk. o da en az bekliyosun bağlanmak için bağlanıncada dönecez deniyo geri arayan da sorunu halleden de yyok. bu nasıl hizmet.

  17. internetim giriyorum gogle açılıyo ama face,e okul,oyun gibi yerlere girdigimde
    olmuyo örnek face giriyoru şifremi falan yaıyorum önüme beyza sayfa çıkıyor.
    e okul giriom açılıyo ama biyere tıklayammıyosun.
    lüten sorunu çözün

  18. sayın ttnet yetkileri tel acıyorum bakan ilgilen yok 1 haftadır netde sorun var nereye başvuracam daha ltfn ilgilenen yokmu

  19. ya arkadaşlar hata bizde ucuz die ofise bağlattık ya 1 ay güzeldi şimdi ne mail adresini açabiliyoruz inte 2saatte girioruz 1 aydır böle 4 gündür yoktu yeni geldi int araya araya anca geldi şimdide çok ama çok yavaş t

  20. herseferrin de başka bi sorun ya cok yavaş net yada sürekli kesiliyo keyif için 2 dk oyunda duramıyoz pat düştü cat geldi tv ve radyolarda boyboy ttnet türkiyenin neti nerde hani ben niye göremiyom koblolunet bukadar puroblemmi olurmu allah aşkına türkiyede herzaman oldu gibi nitelik deil nicelik önem li akraba olduk müşteri hizmetleriyle günde 3 defamı artanır nerdeyde buyrun ahmet bey diye accaklar telefonu

  21. Allah rızası için sesimi duyun sayın ttnet yetkilileri internette sorun var,LİN baglantısı yok 4 gündür 4440375 arıyorum.4440375 aramaktan Cep telefon faturam TTNet faturasını geçti.Sağ olsunlar görevli arkadaşlar sürekli yeni arıza kaydı açıp ve ilgileneceklerini söylediler..Fakat nedense sorunum giderilemedi.. Sorunumuzu giderebilmemiz için başka nerelere başvurmamız gerekli

  22. ben bir hafta oldu net gideli muhatap bulamıyorum arıyorum bi tane kadın çıkıyor ona fırça atıp duruyorum gariban biliyor nasıl dandik şirkette bişeyde diyemiyor.

  23. Ya Arkadaşım Modemin Işıkları Yanıyor ama Net Yok.. Her Zaman Aynı Sorunla Karşılaşıyorum. Bu Soruna Bi Çözüm Bulun Artık. Telefona Bakan Yok.Bakan Olsada İlgilenen Yok.Bumudur Müşteri Memnuniyeti.