İnternet ADSL Arıza Bildirimi Nasıl Yapılır?

İnternet artık çok yaygınlaştı ve artık birçok işimizi yapmamızı kolaylaştırıyor. İnternette bir kesinti, arıza olduğunda sanki elektrikler gitmiş gibi elimiz ayağımız kesiliveriyor. Hemen gelse de şu işimizi yapsak diyoruz.

Ama oluşan bu arızanın giderilmesi için yapmanız gereken birşey var. Bu arızayı kayıt olduğunuz şirkete (TTNET, Smile ADSL …) yerlere bildirmek. Onlar size yapmanız gerekenleri söyleyeceklerdir.

Genelde söyledikleri şeyler bir prosedür şeklinde. Modeminiz açık mı? Tekrar açıp kapatın. İşte bu adımı kolay yapabilmek için konuştuğunuz telefon ile modemin yakın olmasında fayda var değilse insan iyi ter atıyor arada koşarken 🙂 .

Diğer bir husus ise splitter yani ayıraç. Bu da ana hattı telefon ve internet diye 2 ye ayırıyor. Bunu da kontrol edebilir olmalısınız.

Bir de internete kayıt olurken size verilen sarı form kağıdı da yanınızda olursa iyi olur. soracakları bazı sorular için gerekebilir. Mesela kayıt olan kişinin annesinin kızlık soyadı gibi 🙂 .

Dedikleri şeyleri yapmanıza rağmen sorun giderilemiyorsa, size ne zaman müsait olduğunuzu sorup teknik servis göndereceklerdir. İnternetinizin hemencecik kullanıma açılması dileğiyle :).

Arıza Bildirim Numaraları

TTNET  444 0 375

Smile ADSL 0212 444 33 75

Super Online ADSL 444 22 20

Yorum yapın

İnternet ADSL Arıza Bildirimi Nasıl Yapılır?” üzerine 91 yorum

  1. 1807010171NOLU İNTERNET ABONESİYİM.BU HİZMETİ ECZANE İÇİN ALIYORUM. 4 ADET BAĞLI BİLGİSAYARA BAĞLI FAKAT DOĞRU DÜRÜST HİZMET ALAMIYORUM. TELEFONLA ARIZA BİLDİRİMİNİ KAÇ GEZ DENEMEME RAĞMEN ARIZA BİLDİRİMİ YAPILAMIYOR VE TEKNİK NEDENLER NEDEYİNLE KAYIT ALAMIYORLAR.KONUYU İNCELEYİP YARDIMCI OLMANIZI RİCA EDİŞYORUM.

  2. Selam arizam giderilmedi vede madur durumdayim biyle giderse iptal verecem biran once donus yapimasini isterim vede hic bir musteri temsilcisine aninda baglanamiyoruz

  3. Kutu aşımlarını Online işlem Merkezi’nden kontrol edebilirsiniz eğer akıllı telefona sahipseniz bunu Türk Telekom’un uygulaması ile de kontrol edebilirsiniz

  4. Merhaba benim internetim sık sık kesiliyordu şimdi de 4,5 gündür tamamen gitti. Ben artık arıza kaydı bırakmaktan bıktım. Kayıt bıraktığım zaman hemen ilgilenmiyorlar. Birde anlamadığım interneti doğru düzgün kullanamadığım halde kota aşımı nedeniyle yüksek fatura geliyor.

  5. Merhaba benim internetim sık sık kesiliyordu şimdi de 4,5 gündür tamamen gitti. Ben artık arıza kaydı bırakmaktan bıktım. Kayıt bıraktığım zaman hemen ilgilenmiyorlar. Birde anlamadığım interneti doğru düzgün kullanamadığım halde kota aşımı nedeniyle yüksek fatura geliyor.

  6. iyi günler benim internetimin Hızı devamlı Düşüyor defalarca yazdım düzeldi diyorlar ama hiç denişen bir şey böyle devam ederse interneti kapadacam

  7. BİR AN EVVEL HİZMETİN VERİLMESİ AKSI TAKTIRDE TTNETİ İPTAL EDECEĞİM.

  8. Telefonum iki gundur calismiyor ve bu ariza devamli oluyor lutfen ilgilenin

  9. sefaköydeyim 2,5 yıldır kullanıyorum ama son 2 aydır smile den şikayetçiyim sürekli kopuyor illalah ettirdiler en kısa sürede çıkacağım kimseye tavsiye etmiyorum….