İngilizce Kelime Üreten Servis: WordWaldo

Arkadaşlarla yan yana geldiğimde en çok hoşlandığım şeylerden biri Scrabbe oynamak. Tabi scrabble oynamak için bir internet servisini de kullanabilirsiniz. Scrabble pek benzemesede mantlite olarak biraz benzeyen, Moonstar Sözlük‘ ten de hatırlayacağınız Adam Asmaca oyunu da canımız sıkıldığında eğlenebileceğimiz oyunlar arasında sayılır.

Bu tarz oyunlarda iyi puan alabilmek için kelime dağarcığımızın çok geniş olması gerekmekte. Şimdi size yardımcı olack çevrimiçi bir servisten bahsedeceğim. Web servisimizin adı WordWaldo. WordWaldo’ da yer alan arama motoru ile arama yaptığınızda size arama kelimenizle başlayan tüm kelimeleri getiriyor.

wordwaldo kelime üretgeci
wordwaldo kelime üretgeci

Örneğin Bird kelimesini arattığınızda bird ile başlayan onlarca kelimeyi bir anda size döküveriyor. (… birdbaths, birdbrain, birdbrained, birdbrains, birdcage, birdcages, birdcall …)

Aslında aramanızı sadece şu kelime ile başlayanları bul olarak yapmak zorunda değilsiniz. Şu kelime ile biten kelimeleri bul dediğinizde de sonuç döndürüyor. (… bowerbird, catbird, cedarbird, cowbird, fatbird, firebird, hangbird …)

Aramanızı içeren kelimeye göre de yapabilirsiniz. (… blackbirders, blackbirding …)

Eğer isterseniz joker karakter de kullanabilirsiniz. Mesela ca*le araması yaptığınızda cable, campanile, cartable gibi sonuçlar döndürüyor. Servis gerçekten hoşuma gitti.

WordWaldo‘  nun servis dili İngizlice. en kısa zamanda Türkçe dilini desteklemesi yada bizden birinin bu işi yapması dileği ile

Yorum yapın

İngilizce Kelime Üreten Servis: WordWaldo” üzerine bir yorum