Windows’u USB’den yüklemek için 5 program

Bilgisayarlara Windows kurmak için genelde CD/DVD’leri kullanıyoruz. Ancak bilgisayarınıza daha kolay bir şekilde USB belelk üzerinden Windows kurulumu yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ilk şey USB belleğinizi boot edilebilir hale getirmek olmalı. Bu yazımızda USB belleğin içine boot edilebilir bir şekilde Windows yerleştirmeyi anlatacağız.

USB belleğinizi boot edilebilir hale getirmek için herhangi bir kod bilgisine ya da üst düzey bilgiye ihtiyacınız yok. Çoğu şeyde olduğu gibi bunu da yapan hazır programlar mevcut. İşte sizin için seçtiğimiz 5 tane USB’den Windows kurmak için gereken program.

WinToFlash

Windows XP, Windows 2003, Windows Vista, Windows 2008, Windows 7, Windows 8 işletim sistemlerini USB’ye aktarabilen program ücretsiz ve kullanımı basit. İlk olarak Windows dosyalarının bulunduğu konumu, sonrasında da USB belleğinizin bulunduğu konumu seçip, belleğinizi Windows yüklemeye hazır hale getiriyorsunuz.

WinToBootic

Taşınabilir, yani yükleme gerektirmeyen bir program olan WinToBootic, Windows XP ve sonraki versiyonları destekliyor.

UNetBootin

Birçok Linux dağıtımını ve Windows işletim sistemlerini destekleyen program MacOSX, Linux ve Windows üzerinde çalışabiliyor.

WinUSB Maker

Windows kurulumunu USB bellekten yapmanızı sağlayan bir başka program. ISO dosyasından veya klasörden boot edilebilir bir USB oluşturabiliyorsunuz.

Rufus

Bir başka alternatif daha.

 

Yorum yapın

Windows’u USB’den yüklemek için 5 program” üzerine 4 yorum

  1. Ben bunların hiçbirini kullanmıyorum.
    Programsız olarak kullanmak istiyorsanız, usb belleğinizi “FAT32” olarak formatlayın.
    Bütün herşey bu ayrıntıda…Eğer NTFS formatlarsanız çalışmayacaktır.
    Daha sonra kurulum DVD içeriğini olduğu gibi USB ye kopyalayın. Unutmayın, kök dizine kopyalayacaksınız, bir klasör içine değil.
    USB den boot ettiğinizde kurulum başlayacak.Kurulum sistemi yeniden başlattığında USB belleği çıkarmayı unutmayın.

  2. Bulut bilişimin hayatımıza girmesiyle sanırım sistem yüklemek tarihe karışacak bir rom içerisine boot edebilecek ve sizi buluta bağlayacak bir sistemden başka neye ihtiyaç duyacağız ki…

  3. Bir çok program ile Windows kurmayı denedim fakat en pratiği ve çalışanı RUFUS oldu.
    Windows XP ve Windows 7 ile denedim. Hep pratik hemde cd ile kurulumdan çok çok hızlı.