Photoshop alternatifi ücretsiz resim düzenleme programları

Adobe Photoshop, fotoğraf & resim düzenleme konusunda en popüler ve en iyi yazılım. Ancak Adobe Photoshop’un ücretli olması nedeniyle ev kullanıcıları ücretsiz fotoğraf & resim düzenlemek için Photoshop alternatifi programlara ihtiyaç duyabilir.

Şimdi sizlere Photoshop kadar detaylı olmasa da ücretsiz 5 Photoshop alternatifi tanıtacağız:

Fotografix

Fotografix, küçük boyutlu bir resim düzenleme programı. Fotoğrafçı ve tasarımcılar için basit birkaç düzenleme fonksiyonu sunan ücretsiz bir yazılım.

Fotografix indir

Seashore

Seashore, GIMP tabanlı bir Macintosh resim düzenleme aracı. Yaklaşık 7 MB boyutunda olan Photoshop alternatifi  keskinliği yumuşatma (anti-aliasing), kaplamalar (texture), renkten renge yumuşak geçişler (gradient), çoklu katman (layer) desteği gibi çeşitli özellikler sunuyor.

Seashore indir

Real World Paint

Real World Paint yani eski adıyla “Paint.COM”, Photoshop gibi resimleri düzenlemenizi sağlayan ücretsiz bir program. Çoklu katman (layer) desteği sunan yazılım ile Photoshop’taki gibi bulanıklaştırma, gölgelendirme gibi çeşitli efektler kullanabiliyorsunuz.

Real World Paint indir

Ultimate Paint

Ultimate Paint, resim oluşturmak, rötüşlamak, görüntülemek ve işlemek için ücretsiz bir program. Ultimate Paint, birçok popüler resim formatını destekliyor.

Ultimate Paint indir

GIMP

GIMP, açık kaynak kodlu yani ücretsiz bir resim düzenleme yazılımı. Photoshop’a alternatif olabilecek yazılımların başıında geliyor. GIMP, logo oluşturma, resimleri kırpma, renk düzenleme, birkaç resmi kombin etme, istenmeyen resim özelliklerini silme ve resim formatlarını birbirine dönüştürme gibi birçok özellik sunuyor.

Gimp indir

Eğer sizin de bildiğiniz ücretsiz Photoshop alternatifleri varsa lütfen bizimle paylaşın.

Yorum yapın