pdf dosyası açma

pdf dosyaları bir belgeyi paylaşmanın belki de en kolay yöntemlerinden biri. Bir çok kurum ürünlerinin, raporlarının vb. tanıtımı için pdf dosyalama türünü tercih etmekte. pdf dosyalarını açmak için gerekli olan program ise bir çok bilgisayarda hazır olarak mevcut değil. Yani biz pdf dosyasını açmak istiyorsak öncelikle bilgisayarımıza pdf okuyucu programı kurmalıyız. Pdf okuyucu program kurulduktan sonra .pdf uzantılı dosyaları rahatlıkla açabiliriz.

pdf dosyalarını görüntülemek için pdf formatının sahibi Adobe firmasının Acrobat Reader uygulamasını kullanabilirsiniz. Acrobat Reader, Adobe firmasının ücretsiz olarak sunduğu bir pdf görüntüleyici programdır. Acrobat Reader farklı işletim sistemlerini destekler ve bir çok dilde kullanılabilir. Kullandığınız cihaz windows, mac os, linux ya da android olabilir. Hatta iOS’ ta bile pdf dosyalarını açabilirsiniz.

En son sürüm Acrobar REader uygulamasına sahip olmak için şu sayfayı ziyaret ediniz. Acrobat Reader

Acrobat Reader’ı yavaş ya da eksik bulanlar Foxit Software’ in pdf okuyucusunu tercih edebilirler.

Son dönemde adını daha sık duyduğum free opener da tercih edilebilir. Bunların dışında pdf dosyalarını açmak için onlarca yazılımı google ile bulabilirsiniz. Siz hangi pdf görüntüleyiciyi kullanıyor sunuz?

Yorum yapın