En iyi CCNA kursu hangisi?

Elektronik Mühendisi bir arkadaşım arkadaşları ile birlikte kurduğu işyerinde işler kötü gidince ortaklıktan ayrılmak zorunda kaldı ve işsiz kaldı. Bir sürü borcu vardı ve ne yapacağını bilmiyordu. Öncelikle mesleği ile alakalı olmayan bir işe girdi ancak bunalımdan kendini kurtaramıyordu.

Bu arada ingilizce kursuna da başlamıştı ve benden bilişimle ilgili gidebileceği bir kurs önermemi istedi. Aslında onun aklında Microsoft Sistem Mühendisliği (MCITP) kursu vardı. Yaş 30’a gelmiş ve bilgisayarla bilgisi sadece word-excel programlarını orta düzeyde kullanacak gibiydi. Bence Microsoft Sistem Mühendisliği ona uygun bir kurs değildi. Ben ona Cisco CCNA kursuna gitmesini ve sonrasında CCNP ve CCIE eğitimleri ile kendisine iyi bir yol çizebileceği tavsiyesinde bulundum. Yakın bir arkadaşının da önerisi ile BT eğitim firmasında Cisco CCNA eğitimi almaya karar verdi ve eğitime başladı.

Eğitim süresi boyunca arada bir konuştuk, BT eğitimden memnundu. Kurs içeriği biraz zor gelse de CCNA programını başarı ile bitirerek bir sonraki eğitim olan CCNP eğitimine yazıldı. Bu arada eğitimini aldığı konularla ilgili bir işe girdi ve router ve switchlerle çalışmaya başladı. Bu onun için gerçekten faydalı idi. Sonrasında sertifika sınavınlarına girdi ve CCNA sertifikasını almaya hak kazandı.

Geçen gün tekrar görüştüğümde CCNP sertifika programını bitirdiğini ve çok şubeli bir networkte işe başladığını öğrendim. BT eğitim en iyi Cisco kurslarından biri. Tabi arkadaşıma iyi bir eğitmen denk gelmiş olabilir. Eğer eğitmen kötü ise bunu kurs yönetimine mutlaka bildirmek gerekir.

Cisco kursları arasında adını en çok duyduğum kurslardan birisi ise Academy Tech. Ancak bu kursa giden bir tanıdığım olmadığı için yorum yapamıyorum.

CCNA eğitimi veren bir diğer kurs ise İTÜ Cisco Networking Academy. iTÜ’deki CCNA,CCNP eğitimleri fiyat olarak diğer iki kurs yerine göre çok daha ucuz. Eğitiminde kaliteli olduğunu düşünüyoum. İstanbul’da önerebileceğim Cisco kursları bunlar.

Birde ücretsiz ccna dersleri ccna videoları izleyebileceğiniz Çizgi Tagem Eğitim Merkezi var. Burada yer alan video derslerle CCNA kursu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Ankara, İzmir, Bursa ve diğer illerimizdeki Cisco kursları hakkında ise bir fikrim yok. Siz ne dersiniz. En iyi Cisco CCNA, CCNP, CCIE eğitimi nerede veriliyor?

Yorum yapın

En iyi CCNA kursu hangisi?” üzerine bir yorum

  1. ben bilişim eğitim merkezinde cisco kursuna gidiyorum ve çok memnunum.kısa zamanda bana çok şey kattı.hocaları çok kaliteli ve ilgili.gönül rahatlığıyla tavsiye ederim