Klasör şifreleme klasör gizleme

En çok sevdiğim arkadaşlarımdan biri benden klasörlerini şifreleyebileceği ücretsiz bir program bulmamı istedi. Program klasörleri hem şifreleyebilmeli hemde gizleyebilmeli idi. Aslında bu tarz programlar yıllardır en çok aranan uygulamalar arasındadır. Çünkü hemen hemen hepimizin sadece kendimize özel bir diskimizin yada klasörümüzün olmasını isteriz. Özellikle bir bilgisayarı birden fazla kişi kullanıyorsa bu gerçekten de çok gereklidir.

Klasör şifreleme ve klasör gizleme ilgili bir çok uygulama var aslında. Ama Folder Lock isimli bu uygulama kullanım kolaylığı ile bir adım önde bence. Klasörleri şifrelemek ve gizlemek sürükle bırak yöntemi ile mümkün.

klasor-sifreleme1

Uygulamayı ilk çalıştırdığınızda bir şifre belirleyin. Tabi bu şifre asla unutmayacağınız bir şifre olmalı.

klasor-sifreleme2

Sonrasında şifrelemek istediğiniz dosyaları ve klasörleri Add items ile seçebilirsiniz. Resimde de görebileceğiniz gibi şifreleme için on/off anahtarını kullanabilirsiniz. Bu kadar kolay.

klasor-gizleme

Ayarlar sayfasından kendinize özel tercihlerinizi seçebilirsiniz. Uygulamaya giriş yaptığınızda bütün kilitler kalkabilir ve böylece tek tek uğraşmazsınız. Aynı şekilde uygulamadan çıktıktan sonra belirlediğniz klasör ve dosyaların otomatik olarak tekrar şifrelenmesini/gizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Folder Lock Windows XP, Windows Vista, Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemlerinin 32-bit ve 64-bit sürümlerinde çalışabiliyor. Bence arayüzü ve kullanım kolaylığı ile çok güzel bir program. Siz ne dersiniz?

Download Folder Lock

Yorum yapın

Klasör şifreleme klasör gizleme” üzerine bir yorum

  1. Guzel bir program, bu tarz uygulamalarda en cok korktugum sey sifrelenmis dosya/ klasorun bir sekilde bozulmasi ve geri alinamamasi ya da sifre unuttugum da bu korkular disinda kullanilabilir bir uygulama