Bilgisayardaki interneti telefonda kullanmak

Başlık gerçektende kulağa hoş geliyor. Bir çoğumuzda bilgisayarımız için kullandığımız bir internet bağlantısı var aslında bir çoğumuzun cep telefonunda da internet paketi var. Ancak cep telefonu internet paketimiz genellikle sınırlı. Böyle olmasa bile ipad gibi tabletlerin çoğalması ile birlikte bu gibi cihazlar için de bir data hattına ihtiyacımız olabiliyor. Aslında senaryo bununla da sınırlı değil. Evimizden uzaktayız. Vınn gibi bir internet cihazımız var ve bunu sadece bilgisayarımızda kullanabiliyoruz. Vınn cihazını cep telefonuna ya da ipad’ e bağlayamıyoruz. Durum böyle olunca bilgisayarda kullandığımız interneti kablosuz access point gibi dağıtabilsek ve bunu şifreleyerek güvenliği sağlasak nasıl olur? Mükemmel.

bilgisayardaki-interneti-paylastirmak

Windows XP, Windows Vista, Windows 7 ya da Windows 2008 yüklü bilgisayarımızda kullanabileceğimiz Virtual Hotspot uygulaması tam da istediğimiz şeyi yapıyor ve bilgisayardaki interneti telefonda kullanmayı sağlıyor. Bilgisayarınızın internete ister adsl modeminizden bağlansın ister fiber hattan isterseniz de vınn,jet gibi usb modemden. Bilgisayarınızdan yapacağınız kablosuz internet yayını ile wii, psp, cep telefonu, ipad gibi cihazlarınızdan internete girebileceksiniz.

Virtual Hotspot uygulamasını indirip kurduktan sonra hotspot name, password, aynı anda bağlantı sayısı gibi ayarları değiştirebilirsiniz.

Bağlantı kurulduktan sonra, tüm etkin bağlantıları Clients sekmesinde görebilirsiniz. Böylece davetsiz misafirleri de görebilirsiniz.

image

Download Virtual Hotspot

Yorum yapın

Bilgisayardaki interneti telefonda kullanmak” üzerine 4 yorum

  1. benim telefondan internet kullnmam qerekyr ama proqramı indiremedm nasıl olacak yardm eder misiniz lütfen.

  2. hocam hos güzelde bunu ne şekilde yapacak bilgisayarın modem gorevi görmesi için bluetooth olması veya bu tarz bır sey olması lazım değilmidir sizce

  3. Benzer bir programin makalesini yine burada okumustum. Kablosuz iletisimin arttigi gunumuzde el altinda bulunmasi gereken bir yardimci uygulama ozellikle kablosuz modemi olmayanlar icin kablosuz bir bilgisayardan interneti paylastirmak icin bire bir…