exe açılmıyor hiçbir exe çalışmıyor çözümü

Bu gün bir arkadaşım Windows 7 yüklü bilgisayarında hiç bir programı açamadığından bahsetti. Bilgisayarına baktığımda gerçekten de Exe uzantılı hiç bir uygulama açılmıyordu. Öncelikle sistem geri yükleme yapmak istedim. Ancak sistem geri yükleme sihirbazı da exe bir uygulama olduğu için o da çalışmadı. Bilgisayarı yeniden başlatıp güvenli modda açtım. Ancak güvenli modda da durum farksızdı ve hiç bir exe uygulama çalışmıyordu.

Registry kayıtlarını gözden geçirmek istedim. Ancak regedit de bir exe dosya olduğu için o da çalışmıyordu. Komut istemine dahi giremiyordum. Windows explorer ile c:\windows klasöründen regedit.exe dosyasını regedit.com olarak kopyaladım ancak regedit.com registry editürünü açmıyordu. Ve tabiki antivirüs programı da çalışmıyordu. Görev yöneticisi de…

exe açılmıyor hiçbir exe çalışmıyor çözümü

Internet’ te çalışmadığı için kendi bilgisayarıma geldim. Küçük bir araştırma yaptıktan sonra registry kayıtlarının bozulmuş olabileceğini düşündüm. Hangi kaydı düzeltmem gerektiğini öğrendim. Düzeltmem gereken kayıt HKEY_CLASSES_ROOT\.exe içinde Content Type değişkeni idi. Bu değişkeni  application/x-msdownload yapmalıydım. Hemen kendi Windows 7 bilgisayarımda ilgili anahtara gelip “Export” (Dışa aktar) seçtim ve dosyaya bir isim verdim.

Sonra oluşan dosyayı usb belleğime kopyalalım ve diğer bilgisayara gittim. Usb belleği arkadaşımın bilgisayarına taktım ve az önce oluşturduğum registry dosyasına çift tıkladım. Ta taa, artık tüm exe dosyalar çalışıyordu. Hemen bilgisayarı yeniden başlattım ve virüs taraması yaptım. Çözüm bu kadar basit. Windows 7 için gerekli registry dosyasına buradan erişebilirsiniz. Diğer versiyonlar için (XP, Vista, Windows 8 vs.) ne yapmanız gerektiğini artık biliyorsunuz.

Yorum yapın

exe açılmıyor hiçbir exe çalışmıyor çözümü” üzerine 8 yorum

  1. yaptığım dosya da bilgisayarda çalışmıyor malesef, birlikte aç komutu çalışıyor 🙁

  2. kardeşim ben o kadar iyi bilgisayar bilmiyorum biraz daha yardımcı olur musun bu dosyayı nasıl kaydetmem gerekiyor?

  3. Hay Allah Senden Razı Olsun Kardeşim. Gitti Gül Gibi Win8 diye ağlar duruma geldim.
    Bu arada Windows8 uyumludur ve geçerli işlem yürütülemedi ve explorer.exe yok tarzı hatalarıda çözmektedir. Elinize sağlık.

  4. Ben WindowsXP kullanıyorum ve arkadaşımızın Windows7 için oluşturduğu dosyayı kendi bilgisayarıma indirip çalıştırdım ve sorun düzeldi. Teşekkürler. Emeğine sağlık.

  5. Bende de olmuştu aynısı.Herşey exe’ye dönmüştü.Bende format attım en sonunda başka çare bulamadım..

  6. windows gezgini çalışmayı durdurdu hatası veriyor ve her hangi bir klasörü açtığımda kapatıyor.bir çok forumdaki çözüm önerilerini yaptım fakat hala aynı.yardmcı olurmusunuz..