Outlook maillerini otomatik olarak yedekleme

Eğer bilgisayarınızda mailleri yönetmek için Outlook yazılımını kullanıyorsanız mailleri yedeklemeye ihtiyacınız olabilir. Outlook 2010, mailleri, takvimi, kişileri ve bunun gibi bilgileri PST formatında saklayabilir. Bu yedekleme işlemini otomatik ve düzenli bir şekilde yapmak istiyorsanız “Backup my mail” programı işinizi görecektir.

Programın ana ekranında yedeklemenin kaydedileceği klasörü seçiyor ve kullanıcı izni atayabiliyoruz.

İkinci sekmede ise ilk yedeklemenin yapılacağı tarihi ve ne kadar sürede bir gerçekleşeceğini belirliyoruz.

Son sekmede de bilgisayar her kapandığında yedekleme, Windows başlatıldığında programı otomatik olarak açma gibi ayarlar bulunuyor.

Backup my mail programını indir

Yorum yapın

Outlook maillerini otomatik olarak yedekleme” üzerine 2 yorum

  1. PST dosyaları diğer dosyalar gibi kopyala yapıştır olarak yedeklenebilir. Yedekleme sadece outlook için değil genel dosyalarımız için gereklidir. Sanırım bu program outlook saklama dizininden pst dosyayı verilen hedefe kopyalıyorç çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. outlook için gerçek bir yedekleme bence senkronizasyon yapan bir yapı olması gerekmekte, örnek verirsek 5 GB büyüklüğünde bir pst dosyam olsun her seferinde 5 GB bir dosyanın kopyalanması çok mantıklı değil sadece değişen değerlerin eşitlendiği yedekleme daha yararlı olacaktır. Ücretsiz araç var mı bilmiyorum ama bu tür yedekleme sağlayan ücretli yazılımlar mevcut.

  2. Backup dediğimde aşağıdaki hatayı almaktayım.

    Error Code:
    RunBackup
    Dizin aralık dışındaydı. Negatif bir değer olmamalı ve koleksiyonun boyutundan daha küçük olmalıdır.
    Parametre adı: index