Android için 5 Siri alternatifi

iPhone 4S duyurulduğunda en dikkat çeken yeniliklerden biri de kişisel asistan SIRI olmuştu. Konuşmalarını algılayıp size yardımcı olan siri ile iPhone’unuzu daha kolay yönetebiliyorsunuz. Peki ya Android tabanlı bir telefon kullanıyorsak?

Android için de SIRI ile birebir aynı olmasa da benzer görevleri üstlenen uygulamalar var. En popüler 5 tanesine göz atalım.

Vlingo: Android’deki en popüler asistanlardan biri de Vlingo. Aynı siri de olduğu gibi sesli komut veriyorsunuz ve o da uyguluyor. Sesli arama, sms atma, facebook güncellemesi yapma, internette arama yapma ve bunun gibi bir çok işlevi yerine getirebiliyor.

Google Voice Search: Google’ın ürettiği bir uygulama olan Voice Search ile telefonunuzda ve internette sesli komutla arama yapabiliyorsunuz. Arama yapmanın dışında rehberinizdeki kişilere çağrı yapabiliyor, yön bilgisi alabiliyor ve telefonunuzu kısmen kontrol edebiliyorsunuz.

Edwin: Android için bir başka asistan. Tweetleme, yazma, diller arası çeviri yapma, hava durumu, dönüştürme gibi bir çok şeyi sesli komutla yapabiliyorsunuz. Bunun dışında yine çağrı yapabiliyor ve SMS gönderebiliyorsunuz. Bu uygulamayı kullanabilmek için telefonunuza  SpeechSynthesis ve TTS Extended uygulamarını da yüklemeniz gerekiyor.

Speaktoit Assistant: Bu uygulama görünüm olarak diğerlerinden biraz farklı. Karşınızda sanal bir insan var ve onunla konuşuyorsunuz. Çeşitli uygulamaları sesle çalıştırabilir ve önemli web servislerine bağlanabilirsiniz. (google, facebook, twitter vs.)

Iris: Siri’ye en çok benzeyen uygulama bu sanırım. Beta olduğundan şu anda eksiklikleri mevcut olabilir ancak siri’ye benzetilmeye çalışılmış.

Yorum yapın