iPad’i monitör olarak kullanma

Bilgisayarınızda ikinci bir monitörün olması size daha geniş bir çalışma alanı sunacak ve verimliliğinizi artıracaktır. Ancak bilgisayarınızdaki ikinci monitörün illa sadece “monitör” olması gerekmiyor. Demek istediğim o ki eğer bir iPad’iniz varsa ikinci monitör olarak iPad’i ikinci monitör olarak kullanabilirsiniz.

iPad bildiğiniz gibi yaklaşık 10″ büyüklüğünde ekrana sahip ve mükemmel bir görüntü kalitesi sunuyor. O yüzden iPad’i ikinci monitör olarak kullanmak o kadar da çılgınca bir şey değil 🙂

Air Display adındaki program ile iPad, iPhone, iPod Touch ve Mac gibi cihazları Windows’unuzda ikinci monitör olarak kullanabiliyorsunuz. Programı indirip kuruyorsunuz ve cihazınızı bilgisayara bağlıyorsunuz. Daha sonra da masaüstünden cihazınızı seçiyorsunuz.

Windows’daki sağ alt menüden programın kısayoluna sağ tıklayın ve cihazınızı seçin. Bilgisayarınızın ve iPad’in aynı kablosuz ağ üzerinde olduğundan emin olun. Sonrasında iPad’inizdeki uygulamayı da çalıştırın. Uygulama özelliklerinden yararlanarak iPad ekranının konumunu da ayarlayabiliyorsunuz.

Örneğin yukarıdaki resimde masaüstünden iPad’e bir uygulamanın görüntüsü aktarılıyor. Görüldüğü gibi görüntüde herhangi bir sorun yok.

Bir de masaüstünün bire bir aynısını iPad’e görüntü olarak aktarabiliyorsunuz.

Uygulamanın tek eksisi Windows kısmının ücretsiz olup, iPad/iPhone/iPod uygulamasının 9,99$ değerinde olması.

AirDisplay uygulamasını indir [iTunes]

AirDisplay yazılımını indir [Windows]

Yorum yapın