iPad yada iPhone’da dergi yayınlamak

Giderek elektronik ortama geçiş yapan yayıncılık sektörü iPad ve diğer tabletlerin kullanım oranının artmasıyla birlikte daha da çekici hale geldi. Yüzlerce dergiyi, kitabı ya da benzer yayınları online ya da offline olarak 500-600 gram ağırlığındaki tabletlerde taşımanın kolaylığı ile elektronik yayıncılık sektörünün önümüzdeki dönemde daha fazla gündeme geleceğini düşünüyorum.

Elektronik kitapların klasik kitaplara üstünlüğü kesinlikle tartışılmaz. Yazarın vereceği mesajın sadece yazılı ve görsel olarak değil video ve sesle desteklenmesi ile okuyucu ve okunma oranının artacağı düşüncesindeyim. Konu ile ilgili olarak Valensas‘ ın haber bültenini sizlerle paylaşmak istiyorum.

iPhone ve iPad uygulamaları alanında uzmanlaşan Valensas’ın çok sayıda büyük firma için tamamladığını önemli projelerin haricinde App Store’da da Valensas tarafından yazılan onlarca uygulama mevcuttur. Valensas bu alanda edindiği derin birikim ve tecrübesini kullanarak yeni mobil servisini müşterilerine sunuyor.Kısaca VDP olarak adlandırılan Valensas Dergi Platformu, iPad için özel hazırlanmış bir dergi paketidir. VDP müşterilerine, dergilerini offline olarak iPad üzerinden sesli ve görüntülü olarak yayınlama imkanı sunuyor. Geleneksel dergi okuma alışkanlığının korunarak kullanıcı dostu şeklinde geliştirilen yazılımlarla okuyucuların bu uygulamaları kolayca benimsemesi amaçlanıyor. “…Ve dergicilik yeniden doğdu!” sloganıyla kullanıcıların beğenisine sunulan VDP dergi paketi sahip olduğu çok sayıda özelliği ile dikkat çekiyor. Birkaç maddede de bu uygulamanın öne çıkan özellikleri aşağıdaki gibi özetlenebilir:

1. Valensas Dergi Platformu kullanıcıları, iPad için özel olarak tasarlanmış kullanıcı arayüzünü tercih edebilecekleri gibi, değiştirilebilir kullanıcı arayüz tasarımı sayesinde dilerlerse kendi arayüz tasarımlarını da kullanabiliyor.

2. Sosyal medya entegrasyonuyla okuyucular dergide okumakta olduğu yazı, haber ya da fotoğrafları, bir dokunuşla Facebook, Twitter v.b. sosyal medya sitelerinde paylaşma imkanına sahip. Üstelik bu paylaşımlar yeni okuyucu kazanmaya yönelik özel olarak tasarlanmış.

3. İnteraktif içerik ve tam ekran videolarla dergi okumayı daha keyifli hale getirmeyi amaçlayan uygulama, dergi sayfalarına fotoğraf galerisi, video galerisi, web sayfası gibi multimedya öğelerinin dahil edilebilmesine imkan sağlıyor. Ayrıca yatay ve dikey kullanımda farklı içerik sunuluyor.

4. Dergide yazılardaki interaktif bağlantılar kullanılarak, okuyucuların dergide tanıtılan bir ürünü hemen satın alabilmesi uygulamanın en dikkat çeken özelliklerinden biri.

5. VDP dergi paketi uygulaması; sponsorluk ve reklam alanları ve App Store abonelik sistemiyle de okuyucuların yanısıra yayıncıları da memnun edecek birtakım özelliklere sahip.

 

Şimdiden THY, LOG ve CNBCE  gibi kuruluşların kullanmaya başladığı VDP dergi paketi uygulaması, Yeni Medya düzeninde dergilerin değişen okuyucu profiline uyum sağlamaları konusunda yayıncı kuruluşların en büyük yardımcısı olacak gibi görünüyor.

Yorum yapın