MP3 ‘ü M4A’ya Dönüştürmek

Bir sebeple MP3 formatlı dosyalarınızı M4A’ya dönüştürmek isteyebilirsiniz. Bu yazıda bunu nasıl yapabileceğiniz anlatılacaktır. MP3 formatı çok popülerdir ve M4A formatı MP3 kadar popüler değildir. Öncelikle M4A formatını inceleyelim.

M4A Formatı Nedir?

M4A formatı MP4 formatının sadece ses dosyası içeren halidir. Eğer mp3 formatınız sadece ses dosyası içeriyorsa direk olarak M4A olarak adlandırabilirsiniz. Böylece MP3 formatını M4A’ya çevirmiş olursunuz. Ya da tam tersini yaparak M4A’yı MP3’e çevirebilirsiniz.

MP3’ü M4A’ya Çevirmek

4Musics Multiformat Converter isimli programı kullanarak MP3 formatlı dosyalarınızı M4A’ya kolayca çevirebilirsiniz. Ayrıca bu program ile MP3 formatından M4B formatına da dönüşüm yapabilirsiniz.

4Musics Multiformat Converter Programını İndirme

İstediğimiz bu çevirme işlemi için programı indirip kurmamız gerekiyor. Program 6 MB boyutunda.

4Musics Multiformat Converter Programını İndir

Yorum yapın

MP3 ‘ü M4A’ya Dönüştürmek” üzerine 5 yorum

  1. Aslında mp3’ün sık kullanılan bir format olması iyi değil.Siz benim gibi sürekli radio player de dinleyeceğim ve mp3 den başka formatı desteklemiyor diye her dem format convert yapmak zorunda olsaydınız anlardınız. Her seferinde her formatı mp3’e convert yapacaksın, anında dinlemen gerekiyor yine convert. Tüm formatları desteklemiş olsa amenna.

  2. aslında kısmen haklısınız fakat her zaman dediğiniz geçerli değil. mp4 formatı eğer videosız ise yani sadece ses dosyasından oluşuyorsa m4a ya uzantısını değiştirerek dönüştürebilirsiniz. çünkü zaten aynı kodeklere sahipler.
    videosuz mp4 = m4a

  3. Bence yanlışınız var. Dosya uzantısı isim olarak değiştirildiğinde kodek yapısı ya da dosyanın formatı değişmez. Çalıcı programlar bunları yine çalabilir ancak formatını algıladıkları için uygun formatta çalarlar. Bence bu konuda düzeltme yapmalısınız…

  4. Bu ve benzeri bir çok çevirici var karşılaştırmalı bir makale bence daha uygun olacak, yazınızda belirtiğiniz m4a olarak adlandırılınca mp3 m4a formatına nasıl dönüyor onu anşamadım? Açıklarsanız sevinirim.