Kotalı İnternet Takip Program

Kotalı internet kullanıcılarının en büyük korkusudur; internet limitini aşmak. Çünkü limiti aştığınızda harcadığınız GB başına ek para ödemeniz gerekir. Bazen bir film izlediğinizde bazen de internet radyolarını aşırı kullandığınızda başınıza böyle talihsizlikler gelebilir. Peki ama hangi uygulamanın, kotanızı ne kadar doldurduğunu nasıl anlayacaksınız? Cevabı bu yazıda.

Sürekli kota kontrolü yapmak çok zordur bu yüzden bu iş için BitMeter OS isimli bir program geliştirilmiş. BitMeter OS ücretsizdir. Şimdi programın kurulumunu ve kullanımını inceleyelim.

1.Adım

Buraya tıklayın ve açılan sitede işletim sisteminize uygun olan kurulum dosyasını bilgisayarınıza indirin. Windows 32 ve Windows 64 bit için aynı kurulum dosyası mevcut.

2.Adım

Kurulum dosyasını indirdik ve kurulumu açıyoruz. Çıkan pencerede sözleşmeyi kabul ediyoruz yani I agreet’a tıklıyoruz.

3.Adım

Daha sonra gelen ekranda nereye kuracağımızı soruyor. Burada değişiklik yapmamıza gerek kalmadan Install’a tıklayın.

4.Adım

Program kurulduğunda aşağıdaki gibi yeşil bir uyarı göreceksiniz. Üzerine gelin ve tıklayın. İnternet tarayıcınız için ayarlanacaktır.

Ana Özellikler

Programımızı kurduk şimdi bize gerekli olan kısımları inceleyelim

Monitör sayfası bizi karşılayan sayfadır, burada kullandığınız bant hızı, ortalama bant hızınız yer almaktadır. Bant hızından kasıt o anda interneti ne kadar kullandığınızdır.

Menüde yer alan History ise geçmişe bakmanızı sağlar. Tıkladığınızda aşağıdaki görüntü gelir burada dakika, saat ve gün olarak internet kullanımını görebilirsiniz.

Summary kısmı Özet kısmıdır toplam olarak internet kullanımınız yer alır. Gün, ay ve yıl olarak veriler vardır.

Temel olarak kullanımı böyle anlatabiliriz ek olarak Alerts kısmından alarm oluşturabilir belirli bir sınıra yaklaşılması durumunda uyarı yaptırtabilirsiniz. Prefences bölümünde ise kullanımı gösteren grafiklerin rengini ayarlayabilirisniz.

Yorum yapın

Kotalı İnternet Takip Program” üzerine bir yorum