Web Siteleri İçin 10 Basit SEO Önerisi

Bir web sitesi kurdunuz, herşeyi tam yaptığınıza inanıyorsunuz içerikler ekleniyor vs. fakat istediğiniz istatistiklere bir türlü ulaşamıyorsunuz. O zaman bu basit ama etkili 10 öneriyi uygulayarak, web sitenizi daha çok kişiye ulaştırabilirsiniz. Bu öneriler her türlü site için geçerlidir, şirket siteleri, kişisel bloglar, portallar…

  1. Site Haritası Oluşturmalısınız
  2. Site haritaları arama motorlarının en sevdiği şeydir. Web sitenizdeki sayfaların özel bir formatta hazırlanmış dosyada saklanması, arama motorlarının işini kolaylaştırır. Sitenizdeki sayfalar böylece daha çabuk dizine eklenir.  Site Haritası Oluştur bağlantısını kullanarak site haritanızı oluşturabilirsiniz.

  3. Webmaster Araçları
    Google, Bing ve Yahoo web masterlar için özel uygulamalar geliştirmiş durumda. Site analizleri, html önerileri gibi çok çeşitli uygulamaları kullanabilirsiniz. Eğer bir kere sitenizin sizin olduğunuzu anlamalarını sağlayan kodu sitenize yüklerseniz, site haritası gönderme, istatistikleri görme gibi işlemleri kolayca yapabilirsiniz.
  4. Blog Sitelerine Yorum Yazın
    Eğer sitenizle ilgili olan web sitelerinde,bloglarda yararlı yorumlar yaparsanız insanlar sizin sitenize yorumunuzdaki bağlantıya tıklayarak sitenize geleceklerdir. Burada dikkat etmeniz gereken spam yorum yapmamanızdır.
  5. Social Paylaşım Siteleri
    Sitenizdeki içeriklerin olduğu sayfaya sosyal paylaşım sitelerinde paylaşma bağlantılarını koyarsanız içeriğinizi beğenen kullanıcılar bunu arkadaşlarıyla kolayca paylaşabilirler. Bu da sitenize ziyaretçi çekecektir. Eskiden daha çok içeriği e-postala bulunuyordu şimdi onun yerini sosyal paylaşım siteleri aldı.
  6. Twitter
    Twitter sayfanızı açtığınızda sitenizin içeriği ile ilgili olan kullanıcılar takipçiniz olacaktır. Bu da daha çok insanın sitenizi takip etmesini sağlar.
  7. Facebook
    Sitenizde her sayfada bulunan Facebook Beğen Butonu da sitenizi facebooktaki insanlara tanıtmanızda yardımcı olur. Artık çok sık rastlıyoruz böyle uyarılara mesela emre__ pdfdergi.com’da web siteleri için 10 basit seo önerisini beğendi gibi.
  8. Link Değişimi
    Eğer sitenizle alakalı web siteleri ile link değişimi yaparsanız google bunu takdir etmektedir, pagerank değerleri, trafik gibi kriterlere göre link değişimleri web sitenize değer ve trafik sağlayan bir eylemdir.
  9. Değer Yaratın
    İnternette bir sürü içerik oluşturan bot bulunmakta, sizin siteniz de böyle yapıldığında çok geniş bir içeriğinzi var gibi düşünülebilir fakat işin aslı öyle değildir. Yazılarınız anlaşılır ve özgün olsun gerekiyorsa bunun için birilerini kiralayın, yatırım yapın. Bu sizi diğerlerinden ayıracaktır.
  10. Internet Dizinleri
    DMOZ, Yahoo Directory, Business.com, Yellow Pages gibi sitelere web sitenizi gönderin bu sayede google aramalarında web siteniz sonuçlarda çıktığında size direk trafik gelecektir. Ayrıca bunlar zaten ücretsiz web siteleridir. DMOZ’a her web sitesi alınmaz, bu yüzden DMOZ’a kabul edilmek önemlidir.
  11. Asla pes etmeyin!
    Web sitenizi kurduğunuzda asla pes etmemelisiniz çünkü içerik girilmedikçe siteniz değer kaybeder, tekrar başladığınız noktaya gelirsiniz.

Bu önerileri uygulayarak web sitenizi daha değerli yapabileceğinize inanıyorum.

Yorum yapın

Web Siteleri İçin 10 Basit SEO Önerisi” üzerine 2 yorum