Casper bilgisayar nasıl?

Adındanda anlaşıldığı gibi yüksek bir bilgisayar bu Casper Nirvana. Peki neden Casper ve dizüstünde güzel başarılara imza atan Nirvana serisi öcü gibi gösteriliyor?

Casper Nirvana oldukça güzel bir seriye sahip dizüstü bilgisayar modeli. Fakat Casper şirketi bu sektör içinde nedenini birazdan açıklayacağım sebeplerden ötürü piyasada pek saygın değil. Kime deseniz ‘ Ya bugün gidip Casper bilgisayarlara bakacağım.’ diye aman aman dur hele ne yaptın sen? Casper’a para verilir mi hiç? Diye tepkiler almanız kaçınılmaz olacaktır. Sizde doğal olarak neden diye soracaksınız. Ben söyleyeyim efendim. İlk sebep büyük ihtimal Casper yetkili servisleri çok geç cevap veriyor, yetkili servis bulamasın. Bir diğer sebepte Casper kendisi üretmiyor toplayıp bir bilgisayara koyuyor sonra da Casper yazıp postalıyor olacaktır.

Birinci sebebimizi inceleyelim. Başıma gelmiş bi olayı aktarayım size, ben 5 yıldır bilgisayar markası olarak Casper’ı tercih ediyorum dolayısıyla başımıza işler geliyor ve işim teknik servise düştü. Geçen aylarda çıkan Casper Nirvana serisinin i7 işlemcili modelini almaya gittim. Dizüstü bilgisayarımı aldım eve geldim açtım ve i7’nin keyfini çıkarmaya başladım. Fakat ekranda bir sorun vardı. Bilgisayar beklemeye geçtiği andan itibaren kararan ekran bir daha kendine gelmiyor, ekranı hafif kıpırdattığım zaman görüntü alamıyordum. Ertesi gün bilgisayarı aldığım firmaya gidip ürün değişimi talebinde bulundum. Burada hassas nokta talebinizin direk ‘ürün değişimi’ üzerine olmasıdır. Daha sonra 2 gün içerisinde bana bilgi vereceklerini söylediler ve şubeden ayrıldım. Ertesi gün gelen telefonla mağazaya gittiğimde yeni kutuda Casper Nirvana i7 beni bekliyordu. Yani bu konuda o kadar korkmanıza gerek yok. Teknik servise düşecek olursanızda 30 işgünü içerisinde sorununuz halledilip, ürününüze kavuşabiliyorsunuz ki bu tüm firmalarda aynı süre ile sınırlı.

casper_nirvana_i7

İkinci sebebimiz ise Casper kendisi üretmiyor toplayıp kutu içerisine yerleştirip sonra da Casper yazıp yolluyor idi. Doğrudur toplanan parçalar bi hayli fazladır. Fakat bu söylem içerisindeki kişiler ‘En iyi bilgisayar toplama kardeşim.’ Diyen kişiler olduğundan fazla kaale alınmıyorlar. Yani bunun bize bir zararı yok.

Son olarak şunları eklemekte fayda var efendim. Bir sonraki yazımda benimde sahip olduğum i7 akıllı  işlemciler hakkında sizlere küçük bilgiler vereceğim. Bakalım ne kadar akıllılar?

Bu makale Oğuzhan tarafından http://pdfdergi.com için yazılmıştır. Bilişim konularında makaleler yazan Oğuzhan, Lise son sınıf öğrencisi. Pdfdergi’ ye konuk yazar olarak sizde katılın web sitenize ücretsiz trafik sağlayın.

Yorum yapın

Casper bilgisayar nasıl?” üzerine 32 yorum

  1. @admin
    hiç birşeye yaramaz casper dizüstüde masaüstüde yeni dizüstü ardı ardına bozuluyodu buda bir senede power bozdu daha kim biliyo ne bozar benhdekide i3 masaüstü şuanki güvenmiyorum açıkcası hiç yarınına bile sağlıklı bakmıyorum aldığımada pişman oldum ama son pişmanlık neye yarar demekten başka bişey gelmiyor elimden müslüm gürses gibi ben şunu söyleyim kesinlikle bidaha bilgisayar alırken casper marka alma derim ben dizüstünü kullandığım halde gittim casper kasa aldım almaz olaydım bu saatten sonra tek yapacağım şey garanti sona erdikten sonra arıza yapar yapmaz kasaya saydırıp yenisinden düşürtmek olacak bittiği yerde makinayı bıracam ama garanti dolduktan sonra…

  2. nesi güzel casperin bence experden sonra en dandik makina bu beş parada etmez ilk loptopunu kullandım şimdide masaüstü var üstü var keşke almasaydım bir yıl içinde power yaktı verdiğim paraya yanıyorum şimdiden casperden başka kasa bulamadım sanki..ilerisinde neler çıkacak kim biliyo laptopda peşpeşe arıza verip duruyodu

  3. @admin bir kere format at bilgisayar ilk gün ki gibi olur onun haricinde bir sorun yoksa bence gayet güzel alınabilir yani.

  4. arkadaşlar bende toshiba satellite pc var 5 senelik 1 kez kızgınlıkla touch ped in yanına vurdum anakartı parcalamışım 150 liraya halloldu başka bişi yok sadece çok sıcak havalarda kapanıor okadar bende yanıma aldım vantilatörü 2 mizide soğutuyor 😀 dedemde casper nirvana var 2 senedir kullanıyor hiçbir sorun çıkmadı şimdiye kadar.
    -Arkadaşım hp kullanıyor geçen sene aldılar wolfteam gibi oyunları bf3 ü cod black ops u çalıştırıyor çok iyi verim alıor ama her yarım saatte 1 pc kapanıyor nedenini sordum hp pclerde avast destekllenmiyormuş dedi ama inanmadım.ÇÜNKÜ fanları güçsüz olduğu için kışın bile sıcaktan kapanıyor bence ya toshiba alın(kaç sene evvel 1.800 dolara aldım-paraya kıyıp) yada benim yapacağım gibi pcnizi değiştirip casper alın 8gb ram 3gb ekran kartlı bi bilgisayarı toshibada ALMAK İÇİN 3 BİN EURO VVERMENİZ GEREKİYOR BENCE O PARAYI ONA VERECEĞİME CASPER 2-3 SENEDE BOZULDU MU YENİSİNİ ALIN ÖZELLİKLERİDE ZAMANA UYUM SAĞLAR.

  5. bakn bnim casper im vr hiçbi sorun yoh hatta heryi oynayabiiyorum hiç kasmıo falan filan casper ı öneririm su anda 10 arkadaşıma önerişimdir hepside memnun kalmıstır bu iş kullanıcıyada bakar o yüzden bozuluğo falan demein o sizden kaynaklanyodur AN
    LADINIZ SİZ!!!!!!!!!!!!

  6. ya casper i güzel hoş ama i7 işlemcılı bi casper aldım ama pc çok yavaşladı ya sebebini bi türlü çözemedim yaaa 2 saat açılmıo 🙁 onun dısında bi problemim yokkk