Tıklanma verimini arttırma yolları

Ziyaretçileri gereksiz reklam ve içeriklerle boğmamak gerekir. Aradığını reklama tıklayarak bulmak zorunda kalan kullanıcı o siteye bir daha uğramamak için başka siteleri kesinlikle araştıracaktır. Bir süre sizin gelirinizi arttıran bu durum ise belli bir süre sonra kazancınızı düşürecektir. Bu yüzden reklamınız az ama öz olmalıdır. Sitenizin yüklenme hızını düşürüp yavaşlatıyorsa konulmaması doğru bir davranıştır.

Reklamlarınızın sitenizle olan uyumuna dikkat etmelisiniz. Her insan estetiğe önem verir bu yüzden reklamınızın taşıdığı renkler sitenizle uyum içinde olmalıdır. Üstelikle sitenizle büyünleşen bu reklamlar yalnışlıkla site içeriği zannedilip tıklanma olasılığı arttırır. Sihirbazların göz yanıltması taktiğine başvurmak gibi bir şey belki amagayet masum bir yanıltmaca olacağından oldukça eminim.

Sitelerin girişlerinde kullanıcıların kayıt oldukları yerler ya da içerik panellerinin üstlerinde bulunan reklamlar ilk anda göze çarpacağı için tıklanmaları en fazla olan reklamlardır.

Reklamlardaki başlıklar insanları çekmelidir. Bu konuya herkesin bildiği bir kör dilenci hikayesi güzel bir örnek olarak olabilir. Bir gazetecinin dilencinin önündeki kör yazısına güzel bir bahar günü ama ben göremiyorum yazdığı anda dilencinin topladığı paralar sizin reklamınıza yazdığınız yazıyla ve topladığınız parayla birebir eş gibi görünüyor.

Reklamınızın içeriğinin bu yüzden özgün olması şarttır. Özgün olması kaliteyi de ardından getirir. Üstelik artan bu kalite sizin 10 tıkta alacağınız geliri bir tıka düşürür. Bu da iyi bir kazancın kapısını aralayan anahtar gibidir.

Hitinizin 1000’ni geçmeden adsense reklamları koymanız boşuna başınızı ağrıtmayı sevdiğiniz anlamına gelir. Bazı istisna durumlar olabilir mesela sıkı takipçiler ya da bilinçli kullanıcılar. Fedakar kullanıcılar da sizin site gelirlerinizi arttırmak için reklamlarınıza tıklayabilir. Böyle kullanıcılara sahipseniz reklam koymanızda pek sakınca yoktur.

Reklam formatınızda en iyi kararı vermelisiniz. En çok kullanılan formatsa Büyük Dikdörtgen’dir. Bu formatın seçilmesinin tek nedeni ise web linkleri gibi görülmemesidir. Kullanıcıların ise alışkanlık olarak en çok tıkladıkları formattır.

Reklam gösterimlerinin en iyi geliri nasıl getirdiklerini öğrenmek için kanal teknolojisini kullanmalısınız. Bu kanallar aracılığıyla da reklamlarınıza farklı farklı isimler verin (en fazla 200 adet kanal kullanabilirsiniz).

Link değişiminizi sürekli ve güncel tutmalısınız. Bu sitenizle ilgili reklamları kendinize çekmeye yarayacaktır. İçeriğinizin en üst sütununa kendi adsense reklamınızı yerleştirin.

Reklamlarınızın diğer reklamlardan ayrı ve özel tutmanız nasıl yayınladığınıza bağlıdır. Bunun için yayınlayacağınız reklamların insanların ihtiyaçlarına yönelik olması gerekir. Bu makale de geçen her cümle sizi başarıya götürecek temel özellikleri içerir. Bunları uygulayıp başarıya ulaşan insanların sayılarıda çoktur. Sizde onlardan biri olamk istiyorsanız herşeyden önce reklamlarınızı cazip hale getirmelisiniz. Başarılar.

Yorum yapın