Web sitenizin gelirlerini arttırmak istermisiniz?

SİTELERİN VAROLUŞ NEDENLERİ:REKLAMLAR
Gelirlerinizi arttırmak mı istiyorsunuz? Eminim sizde çoğu kişinin başvurduğu yolları deneyeceksiniz. Erkeğin kalbine giden yol boğazdan geçiyorsa büyük internet sitelerinin para bulma kampanyaları da reklamlardan geçer. Adsense gelirlerini arttırmaya çalışan bir çok şirket WordPress kısa kod fonksiyonlarını, Analytics, eCPM’yi arttırma yöntemlerini ve içlerinde en favori olan Google Adsense’yi tercih ediyorlar. Şimdi bunların ne olduklarını kısaca açıklayalım.

Eğer bir deha değilseniz ve basit yöntemlerle yetinebiliyorsanız WordPress kısa kod fonksiyonuyla birlikte Analytics kullanarak reklam gelirlerinizi arttırabilirsiniz. Adsense reklamınızı çağırıp Analytics’e göre seçtiğiniz yazılarla kısa kodu API’nizle oluşturacağınızı hatırlatalım. Sonra da göze hitap eden yerlere reklam yerleştirebileceksiniz.

Şimdi kısa kod oluşturmayı size kısaca anlatalım. Teme fonksiyonları dosyanızı açtıktan sonra gireceğiniz kodlar sayesinde bunu gerçekleştirebilirsiniz. Bu kodlar;

function reklam_goster / return ‘Adsense reklam kodunuzu girin’ / add_shortcode ‘reklam’, ‘reklam_goster’.

Bu kodu söylenen yerlere yapıştırdığınız takdirde ilk adımı başarıyla tamamlarsınız.

Diğer adımızın ise Analytics hesabınızı oluşturup giriş yapmanız. Sonra içerik menüsünden en popüler yazanı seçmelisiniz. En popüler içeriklerinize göz gezdirip bu içeriklerin hemen çıkma oranlarını araştırın. WordPress’de reklamınızı yerleştirin (%90’dan azsa). Uygun bulduğunuz düzenleme alanlarına [reklam] yazıp kaydedin. Analytics kullanmıyorsanız da bu yöntemi yapabilirsiniz.

Eğer çok fazla kazanç sağlamak istediğiniz halde bunu başaramıyorsanız yazılanları dikkatli okumanız ve eCPM yöntemlerinden faydalanmanızı tavsiye ederiz. Zaten siteniz ayda en az 150$ gelir yapamıyorsa ciddi hatalar yaptığınızın farkında olmanız gerekir.

Bunun için zeki düşünmekte fayda var. Reklamınızı sitenizde en çok ziyaret edilecek bir yere koymalısınız. En önemlisi de aldığınız reklamın siteye uygun içerikte olmasıdır. Bir oyun sitesinde salyangoz kremi reklamının ne kadar saçma duracağı gibi. Üstelik bu durumlarda sizin reklamınız az tıklandığı için sitenizin kazancını da az olacaktır. Bu yüzden bir çok site reklam başına yüksek ücret ödemek istemez. Bu tarz arızaları tespit etmek için de eCPM metriği kullanılır. Bu metrik bin kez okunan ya da gösterilen reklamların size ve reklam verenlere ne kadar para kazandırdığını ortaya koyar. Bu 1000 gösterimin sayfa başınızdaki ortalaması ve adsense rapor sayfasında mevcut olan eCPM sütununda göreceğiniz rakamlar siteye verilecek reklamların kalitesini gösterir. Eğer bu metrik ne kadar yüksek rakamlar ortaya koyuyorsa sitede de o yükseklikte tıklama başına en fazla para ödeyen reklamlarınız yayınlanır.

Bu metriğin limitinizi reklamınızın tıklama adeti belirler. Bu tıklanmanın parasal değerini ise rekabet belirler. Bu rekabette ilk 12 de olmak büyük öenm taşır. Çünkü Google Adsense sitenizde 3 reklam bloğuna izin verebiliyor. En büyük siteler bile bu rakamı en fazla 4’e çıkarabiliyor. Sitenizdeki ilgi çeken yazılardan tutun resimlere kadar hepsine dikkat etmelisiniz. Bunların hangi reklamların tıklanma olasılığını arttırdığını bilmeniz gerekir. Tıklanma oranı düşük siteler düşük ücret ödeyen reklam verenlerin reklamlarını yayınlamak zorunda kalır. En az tıklama oranı eCPM değerinizi de düşürür. Bunun önüne geçmenin yoluna da basit. İşinize duygusallığı karıştırmayıp acımasız davranacaksınız. Kötüleri bünyenize almayacaksınız. hangi reklam bloğunun en iyi sonucu verme yöntemi sitenizin yapısal durumuyla yakından alakalıdır. Bunun için sitenizin yapısıyla ilgili herşeye göre haftalık testler yapmalısınız. Kullanıcılar çeşitli zamanlarına göre internette sörf yapma alanları değişir. Bir kamu görevlisi, öğrenci, işi olmayan biri ya da emekli haftanın belirli gün ve saatlerinde sitelerde gezinti yapar. Bunun için testlerinizi haftalık tutmanızda büyük bir fayda var. Yapacağınız en son şey ise eCPM’si düşük olan reklamları sitenizden silmektir.

Şimdi size bir çok kişiye gelir kaynağı olan Google Adsense’den bahsedeceğim. Bunu tanınmış bir çok sitenin kullandığı apaçık ortadadır (Mynet bunu önceden kullanmıştır). Üstelik bazı kuralların dışına çıkmadığınız takdirde gayet rahat bir uygulamadır. Bunlar yasa dışı içerik bulundurmama, kendi reklamına tıklanmaması, insanlara zorla reklam tıklattırma ve bir sayfada en fazla 3 reklam gösterilebilmesi gibi basit kurallar. Bu da yasal rekabetin en gerekli kuralları olsa gerek. Ama çoğu kişi Adtech’te yasa dışı içeriğin bulunduğunu öne sürüyor. Bizde onların yalancısıyız. Ama yasa dışı içerik bulundurmak Anayasa’mıza aykırı bir davranıştır.

Reklamlardan para kazanmak ve kazandırmak aslında poker oynamakla birebir aynıdır. Sadece teknik başarıya ulaşmanız için yeterli değildir. Mantıklı davranmanızi ileriyi görebilme yeteneğiniz, ön seziniz ve birazda risk alabilme kabiliyetiniz sizi başarıya götürecektir. Hepsinin toplandığı nokta ise Google Adsense’dir. Sadece bu uygulamadan en doğru şekilde nasıl yaralanabileceğinizi bilmek sizi diğer sitelerden çok daha üst noktaya taşıyabilir.

Yorum yapın

Web sitenizin gelirlerini arttırmak istermisiniz?” üzerine 2 yorum

  1. size belki elli defa yazdım ama sonuç alamadım acaba acil işe ihtiyacım var dedim ondanmı