Gerçek SEO uzmanı çakma SEO uzmanından nasıl ayırt edilir?

DOLANDIRICILIĞIN ÖNÜNE GEÇMENİN PÜF NOKTALARI

SEO’yu daha derinden anlamak için SEM teriminin ne anlama geldiğini iyi bilmeniz ve SEO’dan farkını net olarak ortaya koyabilmeniz gerekir. SEO’lar arama motarlarından çıkan organik sonuçları en iyi şekilde kullanmayı amaçlarken, SEM arama motorundaki internet pazarlamacılığını ve bunun tekniğini kapsar. Aldatmacaların en büyüğü de bu nokta da başlar. TÜrkiye ve Amerika’da kendini SEO’cu gösteren birçok uyanıklar ilk sıra garantisi verip bununla ilgili pazarlama teknikleri oluşturmuşlardır.

Ücretli sponsor bağlantılarında bile bu garantiyi vermek oldukça zordur. Ancak site sabitlenebilir ama bir üst konuma çıkma garantisi asla verilemez. Üstelik Google’a reklam vermek sitenizi ön sıralara taşınmasında bir etksi olmaz. Hayallerle büyütüp icraatlarla kurduğunuz sitenizi garanti sözü veren SEO’ların eline vermek kurda kuzu emanet etmek gibidir.

Bir SEO’nun genel hatlarının ikiye ayrıldığını bilmekte önemli bir konudur. On Site SEO hattı sitede yapılan bütün en iyi çalışma tekniklerini incelerken Off Site SEO aynı sitenin dışında yapılan çalışmaları kapsar. Bu iki konuyu gerektiği gibi öğrendikten sonra Türkiye üzerinden araştırma yapacaksınız. Karşılaştığınız tabloda sadece bir sitenin mega tag’ini yükselterek kendini bir uzman ya da firma gösterenlere sizde masum bir tebessüm göstereceğinizden eminim.

Size yardım etmek isteyen SEO’lardan tam anlamıyla emin olmalısınız. Bağlantı istediklerinde bunu vermeyiniz çünkü böyle bir zorunluluk asla yoktur.

Google Site Haritalarını ve gerekli URL’leri kullanarak sitenizi üst sıralara taşıyabilirsiniz. Hemde hiç bir ücret karşılığı olmadan. Sizi kandıracak SEO’lar ise Google’ın kendilerine ayrıcalık tanıdıklarını iddaa ederler. Bunları seçmekten lütfen kaçının.

  • Kendi niyetini gizleyen ve kullanıcıya gerekli açıklama yapmaktan kaçınan bir şirket ise,
  • Sizi birçok arama motoruna göndermeyi teklif ediyorlarsa,
  • Girdiğiniz asıl siteden başka bir siteye yönlendiriliyorsanız (gölge etki alanı içindeyseniz),
  • Giriş sayfanızda başka bağlantılarla karşılaşıyorsanız,
  • Kullanacağınız anahtar kelimeleri satmayı öneriyorlarsa,
  • Reklamları birbirinden ayırt edemiyorsa,
  • Kelime grupları anlaşılması zor ve karmaşık gruplar halinde oluşuyorsa,
  • Takma ad ve bir çok sahte bilgi kullanıyorsa,
  • Durduk yere size e-posta gönderiyorlarsa,
  • Google’da olmayan etki alanlarına sahipse bunlardan uzak durmanızı tavsiye ederiz.

Bazı teknik konuşmalar SEO’yu ne kadar anlaşılmaz hale getirdiğini biliyorum. Ama burda sizinle herkesi anlayabileceği bir dille bu konuyu paylaşmak istedim. Umarım size yardımcı olmuşumdur. Dediğim gibi SEO çok önemli bir konudur. Bu konuda teknik bilgilerin yanı sıra önsezilerinizi de dinlemeniz çok önemlidir. Bir iki dolandırıcının kimseyi hayal kırıklığına uğratmasını istemeyiz. Bu yüzden sizinle en gerekli konuları paylaştığımı düşünüyorum.

Yorum yapın