Arama Motorunun Galibi SEO (Search Engine Optimization)

Bir SEO ile çalışmaya başlamak site kurucusu için düşünülmesi gereken en önemli karardır. Kiminin büyük bir incelikle araştırıp kendini yükselttiği, kiminise hiç önemsemeyip içine atladığı ve felaketi olduğu SEO’lar hakkında herkesin bilmesi gereken önemli şeyler olduğunu düşünüyorum.

İlk başta SEO deyince aklımıza o da nedir diye gelen soru işaretini kaldıralım. Türkçe açılımından bahsedersek ‘Arama Motoru Doktoru’ anlamına geliyor. Ama herkes SEO kısaltmasını tercih ediyor. SEO’nun tek amacı doğru yol ve göstergelerle sitenizin ziyaret edilme oranını arttırmaktır. Açtığınız web siteyi en iyi durum için sürekli günceller ve en uygun kelime anahtarını bularak arama motorlarında en üst sıralarda yerinizi almanızı sağlar.

Face de tıklanma rekoru kırmak veya online kullanıcınızın artması gibi. Bazıları bunu kendi alanında bir bilim dalı olarak nitelendirir. Bazılarıda bir sanat anlayışı olarak gösterir. Ama kesin olan birşey varsa da SEO felsefesini anlamayan birinin bu konuda asla başarılı olamayacağıdır. Önemli noktası da sadece arama motorlarında çıkan sonuçları etkilemeye yönelik bir çalışma olmasıdır.

Her arama motorununda destek vermediği bir sistemdir. Google’ın hiç bir SEO ile ne anlaşması ne de ilşkisi bulunmaktadır.Özellikle bu konuyla ilgili kullanıcılara bir önerisi dahi yoktur.

Bu sistemden yaralanmak için önce sitenizin varlığını ortaya koymalısınız. Böylelikle başka kişiler tarafından ziyaret edilebilirsiniz. Diğer bir aşama ise arama motoruna kaydolmaktır bu da en fazla 80 gün sürer. Eğer SEO’nuz sizi aldatıyorsa spam olduğu ortaya çıkar ve arama motorlarından geri eklenmemek üzere silinirsiniz.

Yorum yapın