Bunu okuduktan sonra USB’nizi daha çok seveceksiniz

Çılgın insanlar çılgınlıklıklarına her geçen gün yenilerini katıyor. Bunlar arasında da insanı bazen çileye sokan durumları kolayca halletmeyi en munzur şekilde yapmayı da ihmal etmiyorlar.

Bilgisayar başında oyuna mı daldınız? Bu sıcak aylarda içeceğinizin çabuk ısınması sizi sinir mi ediyor? İşte bir çözüm. Dibinizde bulundurabileceğiniz bir buzdolabı. Sadece USB ile çalışan bu alet sizi uygun fiyatıyla da hayrete düşürecek. Küçük olduğu için de mini bir buzdolabına benziyor ve en fazla kutu kola büyüklüğündeki şişeleri alabiliyor. Ama gayet tasarruflu. USB’den gelen 5 voltluk enerjiyle çalışıyor. İçini açtığınızda da çok hafif yanan bir ledle karşılaşıyorsunuz. Tak çalıştır özelliğine sahip olan bu küçük alet, pil veya adaptör istemiyor. İçecekleride 8.5 dereceye kadar soğutabiliyor. Yarım kilodan bile daha hafif olması taşınmasında zorluk çıkarmıyor.

Ofiste canınız sıkıldı ve ortalığı biraz kaynatmak mı istiyorsunuz? İşte size eğlenceli bir öneri. USB ile çalışan bir roket fırlatıcısına ne dersiniz? Bilgisayar düzeneğine kurduğunuz basit bir yazılımla çalışıyor. Motor düzeneği sayesinde de her yöne dönebiliyor. Öndeki nasibini alıpta arkadakini boş geçmiyor anlayacağınız. Üzerinde süngere benzetebileceğiniz bir malzemeyle kaplanmış. Roketler tam 6 metre uzağa fırlatılabiliyor. Bu da yetmezmiş gibi kablosuz sürümünü de çıkarmışlar.

Gerçek bir müzik tutkunu musunuz? Peki öyleyse, müzik aletinizi yanınızda taşımak istemez misiniz? Yüzünü güldürecek yepyeni bir şey daha. Kıvrılabilir piyano. USB sayesinde piyano taşımak artık mümkün. Sadece bilgisayardan uygun yazılımını bulup indirmeniz gerekiyor. Sonrası mı? Tuşlara dokunmanız yeterli. Gerçek bir piyano sesi kalitesinde kıvrılabilir piyanoyla müziğin tadını çıkaracaksınız.

Evinizi çiçeklerle süslemek istiyorsunuz ama toprağıyla uğraşacak hiç vaktim yok mu diyorsunuz? O zaman bu haberi çok seveceksiniz. Saksının USB ile çalışanını da yapmışlar. Artık evde değil iş ortamlarını sıkıcı bir hale getirmemek için de bunlar kullanılıyor. USB aygıtı program sayesinde bitkinin büyümesi için en çok ihtiyacı olan ışığı sağlıyor. Unutkan biriyseniz eğer bunuda bir çaresini bulmuşlar. Bitkinin gelişimini program takip ediyor ve sulama zamanı geldiğinde size küçük bir hatırlatma da bulunuyor.

Klavyenize hiç istemediğiniz kırıntılar mı kaçtı? Belki pc başındayken atıştırdığınız bir kaç şey ya da sigaranızın yanlışlıkla dökülen külü. Klavyeyi ters çevirip sağa sola sallamak, tuşların arasına kürdan veya kalem ucu sokmaya çalışmak, ya da hepsini tek tek sökmek… İyi bir temizlik ne kadar uzun sürüyor değil mi? Ama USB ile buna da son diyebiliriz. Çünkü USB ile çalışan elektirikli süpürgeyi de yapmışlar. Pc temizliği artık daha kolay ve zahmetsiz. Küçük ama yüksek gücü sayesinde size artı bir iş çıkarmıyor. Üstelik pislikleride orta bölümünde muhafaza ediyor. Kolayca çıkarılan bu hazine basit bir yöntemle temizleniyor. Çok kullanışlı bu küçük aleti deneyin, eminim siz de çok beğeneceksiniz.

Bir çevreci misiniz? Ya da o kadar koyu olmasa da elimden geleni yapabiliyorum diyenlerden misiniz? Küresel ısınmayı kızıştıracak, doğaya geri dönmeyen atıkları artık siz de mi istemiyorsunuz? Yepyeni bir çözüm karşınızda. Her yıl 15.000.000.000 üzerinde alkalin pil doğaya karışıyor. Bunu biliyorsunuz ama o kocaman pil doldurucuları kullanmaktan da bıkmışsanız bunu denemelisiniz. USB ile dolabilen piller artık piyasada. Gayet sıradan görünüyorlar fakat farklarını üst kapağını kaldırıp USB yuvasını gördüğünüzde anlayabiliyorsunuz. Yüzlerce kez kulanılabilme özelliğine sahip olan bu piller size para tasarrufu sağlamayı da ihmal etmiyor.

İlginçlikler insanın hayatına çoğu kez renk katar. Bir renge daha yeriniz var mı hayatınızda? Yıllardır süregelen masalarınızdaki esnek boyunlu gece lambalarını yenilemeye ne dersiniz? Hem daha tasarruflu hemde daha şık bir mini gece lambasıyla. Anlaşılan teknoloji çılgınları bu soruya evet diyenleri unutmamış.

Siz de kuru ortamlarda kalorifere pet şişe mi sıkıştırıyorsunuz? Bu pek şık olmayan çözüm arayışınıza bir son vermek ister misiniz? Bulunduğunuz ortamın nem kaybetmesiyle gözünüzün yanıp, burnunuzun sızlamasına mı neden oluyor? Peki hiç USB ortam nemlendiriciyi denediniz mi?

Soğuk kış aylarında ısınmak bazen çok güç olabiliyor. Ayaklarınız, elleriniz, kulaklarınız… Terlikten, yastıktan, eldivene kadar bir çok farklı USB ısıtıcıları sizlerin kullanımını bekliyor. Artık dışarda kalan ve üşüyen organlarınız bu buluşla ısınacak.

Birikmiş elektrik faturaları, tarihi geçmiş makbuzlar, kredi kartı ekstreleri ve daha onlarcası… Hepsi elinizin altında ve imha etmek için can mı atıyorsunuz? Ayağınızın altında duran küçük USB ile çalışan evrak kıyıcısına ne dersiniz? Yatırılan tutardan acıyan canınız belki bu kıyımı gördükten sonra derin bir iç çekecektir.

Daha bunun gibi binlercesi… Artık herşey hadi ya bunu da mı çıkardılar dedirtiyor. Gündemi takip etmek de bununla birlikte biraz güç oluyor. Ama biz sizin elinizin altına bir tıkla en güncel haberleri sunuyoruz. Belki bizim okuduğumuzu yazan bir USB yazıcısı çıkmadı daha ama eminim yakında onu da çıkarırlar.

Yorum yapın