Emre Ulam ile Globallord blogu röportajı

Hoş geldiniz Emre bey, röportaj isteğimizi geri çevirmeyip kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederim.

Asıl ben teşekkür ederim.

Öncelikle kendinizden bahsetmenizi rica ediyorum. Yani bilişim dünyasının dışındaki sizi tanımak istiyoruz. Bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?

Ben bilişim dünyası dışında 6 yaşında spor olarak basketbol oynamaya başladım ve şu anda hala basketbol oynamaktayım. Ben siyasi ve ekonomi alanında yazılmış olan kitapları okumayı severim. Lafın kısası bilişim dünyası dışında bu tür faaliyetler gösteriyorum.

Bilgisayarla ilk olarak nasıl tanıştınız? İlk kullanım zamanlarınızda en çok ne yaparak vakit geçirirdiniz?

ağabeyim ben küçükken yalnışlıkla üstüme sıcak yemek döktü.Tabii ben ağlayınca motivasyon olsun diye internet kafeye götürdü işte ilk o zaman tanıştım bilgisayarla ve ilk günlerde araba yarışı oynayarak geçirdim.

Blog yazma fikri nasıl ortaya çıktı, nasıl başladınız?

Ben blog hayatına bir.tc adlı bedava blog açma servisine katılarak başladım.Orada globallord.bir.tc adında bir blog açtım ama bir süre sonra bir.tc servisi kapandığı için otamatik olarak benim blogda kapanmıştı.Ama ben o olay yaşanmadan önce globallord.com alan adını satın almıştım ve bazı arkadaşlarımın yardımıyla blogumu 12 kasım 2009 tarihinde açtım.

Blogunuza verdiğiniz isim ve slogan nereden geliyor? Bize biraz blogunuzdan bahsedebilir misiniz?

Blogumun sloganı ÇAĞDAŞ DÜNYANIN ÇAĞDAŞ BLOGU yani dünya sürekli gelişen bir gezegen ve doğal olarak artık insanlar bilgilenmenin yanında eğlenmekte istiyorlar ya da bunu tam terside olabilir.Zaten blogumuzda hem bilgilendirmek amaçlı haber vs.. kategorileri eğlence içinde müzik kategorileri vs… kısacası medyanın işlevleri hem bilgilendirmek hem eğlendirmektir.Bizde bunları yapmayı çalışmaktayız.

Blogunuza ne kadar vakit ayırıyorsunuz? Bunu yeterli görüyor musunuz?

Her gün 1-2 saat bloguma vakit ayırıyorum ve bunuda yeterli görmekteyim.

Blogunuzu incelediğimizde gerçekten özgün bir içeriğe sahip paylaşımcı bir blog olduğunu görüyoruz. Blogunuzu diğer bloglardan farklı kılan özellikler nelerdir?

Biz genelde kendimizi olduğundan çok yenilemeye çalışıyoruz.

Blog yazmak için kendinizi zorunlu hissettiğiniz oluyor mu? Yoksa hala ilk günlerdeki gibi eğlenceli bir uğraş olarak mı görüyorsunuz?

Hayır kesinlikle zorunlu hissetmiyorum.Bana eğlenceli geliyor.

Blogunuzun okuyucu sayısının artması ya da azalması üretkenliğinizi olumlu/olumsuz etkiliyor mu?

Bizi etkilemez biz yine kendimizi yenileriz.

Blogunuzun dışında başka zaman harcadığınız projeleriniz var mı ?

Hayır.

Türkçe içerikli bloglarla yabancı dillerdeki bloglar arasında sizce farklılıklar var mı? Biraz bunlardan bahsedebilir misiniz?

İngilizce dünya dili olduğu için daha fazla tercih edilebilir.

Bloglar özellikle son dönemde yüksek okuyucu sayılarına ulaştılar. Bloglar medyaya alternatif olabilir mi? Medya gibi gündem oluşturacak güce sahip olabilirler mi?

medya insanların haber alması ve değerlendirmesi için önemli bir kaynaktır.Medya insanları düşüncelerini haberler ve bazı güncel konularla değiştirebilir.Fakat internet ve bloglar medya kadar kapsamlı alana sahip değillerdir bu yüzden medya kadar insanların gündemini etkilemezler.

Eminim bir çok blog yazarını takip ediyorsunuz ama şu an aklınıza gelen takip ettiğiniz bloglar hangileri?

sizin blogunuz,sorbize.com

Bir gün birileri çıkıp blogunuzu yüksek bir fiyatla satın alınmak isterse, tepkiniz ne olur?

Kesinlikle satmazdım.

Son olarak blog hayatına henüz başlamamış yada yeni yeni yazmaya başlayan yada yazan ama istediği okuyucu kitlesini bir türlü elde edemeyen blog yazarlarına/adaylarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Bende bu alanda yeniyim ama özgün içerik ve sürekli yenilik iyi gelir diye düşünüyorum.

Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederek, röportajımızın sonuna geldiğimizi üzülerek de olsa söylemek zorundayım. Gerçekten çok güzel bir sohbet oldu. Başarılarınızın devamını diliyorum.

Teşekkür ederim ,sizede başarılar dilerim.

Amacı ziyaretçilerini bilgilendirmek ve eğlendirmek olan bu güzel bloga

globallord.com adresinden erişebilirsiniz.

Yorum yapın

Emre Ulam ile Globallord blogu röportajı” üzerine 2 yorum