iPhone 4 nereden alınır?

Temmuz ayı girmeden iPhone sahibi olmak ister misiniz? Eğer cevabınız evet ise bu gerçekten çok zor. Çünkü Apple, iPhone 4 için ilk ön sipariş gününde Amerika’ da 600 bin adet sipariş aldı. Talep patlaması yüzünden iPhone 4’ ün teslim edilmesi planlanan tarih 24 Haziran’dan, önce 2 Temmuz’a, sonra ise 14 Temmuz’a ertelendi.

İlk ön sipariş gününde Apple iPhone 4 web sayfasında da aşırı bir yoğunluk yaşandı. Bu yoğunluğun arttığı sıralarda ise AppStore’ a yeni bir uygulama geldi. Apple web sitesinden iPhone 4 siparişi veremeyen bir çok iPhone kullanıcısı yeni iPhone uygulaması Apple Store ile iPhone 4 ön siparişine adlarını yazdırabildiler.

Peki Türkiye’ de durum ne? Türkiye’ de yaşayan iPhone severler merakla bekledikleri iPhone 4’ e ne zaman kavuşacaklar? İşte bu sorunun yanıtını almak için küçük bir araştırma yaptım.

Öncelikle Haziran ayı çıkmadan iPhone 4’ ü Doğubank’tan alabilir miyiz sorusunu düşünerek Doğubank’ taki bazı dükkanlara bu konuyu sordum. Cevap tam olarak net olmamakla birlikte 25 Haziran 26 Haziran gibi iPhone 4’ ü satabileceğini söyleyen dükkanlar var. Ancak sınırlı sayıda ellerinde olacağından ve sadık müşterilere öncelik tanınacağından ötürü (söz verilenler) 25,26 Haziran’ da Doğubank’ tan iPhone 4’ e sahip olmak çok zor.

iphone4

Temmuz girmeden iPhone 4 kullanmak istediğimize göre öncelikle Doğubank’ a giderek dükkan işletmecileri ile konuşmanız gerekiyor. Eğer orada dükkanı olan bir tanıdığınız yoksa bir miktar kapora vererek sizde Doğubank’ tan iPhone 4 ön siparişi yaptırabilirsiniz. 🙂

Doğubank’ ın dışındaki seçeneklerimizden diğeri ise Haziran ayı içerisinde Amerika’ dan yada Fransa, Almanya, Japonya yada İngiltere’den bir tanıdığınız gelecek olması. Amerika, İngiltere ve Fransa için geç kaldınız çünkü bu ülkeler için ön siparişler Temmuz ayına ertelendi. Diğer 3 ülkede ise fiyat henüz açıklanmadı bile. Zaten Amerika’ dan gelecek iPhone 4’ ler sim kilitli olacağı için pek de tercih edileceğini düşünmüyorum.

iPhone 4’ e Haziran ayı içinde sahip olabilmenin diğer yolları ise internet siteleri. En çok tercih edilen siteler ise Sahibinden ve GittiGidiyor web siteleri.

GittiGidiyor web sitesinde şu anda 6 adet iPhone 4 ilanı var. En düşük hemen al fiyatı 1799TL. 16GB iPhone 4’ ün satıcısı 28 Haziran’ da İstanbul’dan kargoya verebileceğini söylüyor.

Sahibinden com web sitesinde ise biraz daha fazla sayıda ilan var, şu anda 13 adet. Fiyatlar ise 900 dolar –1400 dolar arasında değişiyor. Haziran ayı çıkmadan teslim edebileceğini söyleyen satıcılar var ancak iPhone 4’ ler genellikle Amerika’dan geliyor. Tabi bu da sim lock sorununu ortaya çıkarıyor.

iPhone 4 sahibi olmanın diğer bir yolu ise Amerika, Fransa, İngiltere, Japonya yada Almanya’ da yaşayan bir akrabanızdan bunu istemek. Onlar alacaklar ve kargoyla size yollayacaklar. Ancak bu durumda kargo ve gümrük masraflarına, vergilerine de katlanmak durumundasınız. Eğer şanslıysanız belki de onlar tam o tarihlerde memlekete tatile geliyorlardır. Ve sizin ricanız üzerine ürünü getiriyorlardır. 🙂

Tüm bunların dışında bir seçenek daha var. O da Fransa yada İngiltere’ ye giderek bir iPhone 4 satın almak. Tabi çok paranız varsa. Aslında belki de bir iş için gidiyorsunuz yada tatil. Dönüşte kendinize bir iPhone 4 alabilirsiniz. Ancak yukarı da da yazdığım gibi ön siparişler Temmuz ayına kaymış durumda.

Turkcell Vodafone ve Avea iPhone 4 lansmanında kısa bir süre sonra iPhone 4 getireceğiz dediler ancak henüz herhangi bir gelişme yok. Tabi micro sim kartlarında hazır olması gerekiyor. iPhone 4 kullanıcıları normal sim kartlarını cihaza takamayacaklar. iPhone 4 sadece mikro sim kart destekliyor. Ancak normal sim kart kesilerek mikro sim karta dönüştürülebiliyor. Bu işlemin nasıl yapılacağını ipadtr.org web sitesinden öğrenebilirsiniz.

Yorum yapın

iPhone 4 nereden alınır?” üzerine bir yorum