Samsung S8500 Wave İnceleme

Merhaba,

Bugün Samsung’un yeni çıkan modellerinden S8500 Wave‘i inceliyeceğiz.

Samsung’un ürettiği bu model öncelikli olarak “Bada” adıyla ürettiği işletim sistemini kullanan ilk telefon olarak tanılıyor.

Peki nedir bu “Bada” ?

Bada; Samsung tarafından dokunmatik telefonlara hitaben üretilmiş ( Linux, Symbian, Android ve iPhone gibi) bir işletim sistemidir.[Bada’nın Resmi Sitesi-İngilizce]

S8500’ünTemel Özellikleri

  • Şebeke: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
  • HSDPA 900 / 2100
  • Ağırlık: 118 gram
  • İşletim Sistemi: Bada
  • İşlemci: ARM Cortex A8 1 GHz
  • Ekran: Super AMOLED, 3.3 inç, dokunmatik, 16 milyon renk
  • Kamera: 5 megapiksel, LED flaş, otofokus, video kaydı (720p@30fps)
  • Bellek: 2 GB / 8 GB dahili hafıza, 32 GB’a kadar microSD kart girişi
  • Küresel Veri Aktarımı: GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA 7.2 Mbps; HSUPA, 2 Mbps
  • Yerel Veri Aktarımı: Bluetooth 3.0 + EDR, microUSB, Wi-Fi 802.11b/g/n
  • Müzik/Video: MP3/WMA/eAAC+ müzik çalar,  Xvid/DivX/MP4/H.263/H.264 video player, RDS’li FM radyo ve radyodan kayıt
  • Diğer: Java uygulamalar, çoklu görev, web tarayıcı, gelişmiş video oynatıcı, dijital pusula, Google Maps 3.0, A-GPS desteği
  • Batarya: Li-Ion 1500 mAh
  • Batarya Ömrü: 8,5  saate kadar konuşma, 450 saate kadar bekleme süresi


Yeni bir teknoloji “Super AMOLED”

Samsung S8500 Wave’in sahip olduğu 3.3inch büyüklüğündeki dokunmatik AMOLED ekran sıradan ekranlara göre birkaç artı özelliğe sahip. Amoled teknolojisi şimdiye kadar hiç bir mobil cihazda karşılaşılmayacak kadar canlı ve net görüntü sağlamakla beraber batarya tasarrufunu arttırıyor. Bu modelde kullanılan Amoled ekran 480×800 piksel çözünürlük ve 16 milyona kadar renk sunuyor.

Müzik ve Multimedya Özellikleri

S8500, dokunmatik ekranlı çoğu modelde sunulan multimediya ve müzik uygulamalarının üstünde bir taşınabilir müzik çalar seviyesinde.  Müzik çalar uygulaması performansı ve kullanışlılığı ile başarısına bir başarı daha ekliyor. Örneğin aynen iPod’da olduğu gibi benzer parçaları listeleyebiliyorsunuz. Müzik çalar uygulamasının yanı sıra bu telefon müzik tanımlama uygulamasına da sahip. Böylece bulunduğunuz ortamdaki çalan müziği kaydedip internetten sorgulayarak müzik hakkında detaylı bilgiye sahip olabiliyorsunuz. Standart 3.5 mm kulaklık bağlantısı sayesinde favori kulaklığınızla kullanabileceğiniz Samsung Wave DNSe adı verilen gelişmiş ses çipi sayesinde sanal 5.1 çevresel ses veriyor.

1 Ghz İşlemci

Samsung S8500 işlemcisi ile de kendinden söz ettiriyor. Telefonun sahip olduğu 1 GHZ işlemci, kullanıcı arabiriminin daha hızlı ve sorunsuz yanıt vermesi ve aynı anda,kesintisiz ve çoklu uygulama kullanımı gibi artı özellikler sunuyor.

S8500 ile İnternette Gezinme ve Sosyal Ağlara Bağlanmak

S8500 ile internette gezinmek çok kolay.Flash video destekli Dolfin web tarayıcısı ve Multi-touch ekran internette gezinirken farklı bir cihaz kullandığınızı sizlere hissettiriyor.

Telefon Bağlantıları

S8500, GSM şebekesinin yanı sıra 3G üzerinden bağlantı kurabiliyorsunuz.  Bunun yanı sıra standart microUSB bağlantısı sayesinde bilgisayara bağlayabiliyorsunuz.Ayrıca Kablosuz internet bağlantısı sağlanabiliyor ve Bluetooth 3.0 ile daha hızlı bir bluetooth bağlantısı yapılabiliyor. Bu cihazda ek olarak A-GPS bulunuyor. Böylece birlikte gelen navigasyon yazılımı ile rota takibi gibi işlemleri gerçekleştirebileceğiniz gibi Google Buzz, Foursquare, Twitter gibi konum tabanlı özellikler içeren popüler servisleri kullanabiliyorsunuz. Ek olarak da 32 GB’a kadar micro SD kart ile arttırılabilen ve 2 veya 8 GB dahili hafıza ile gelen telefon geniş bir depolama alanı sunuyor.

Samsung Apps

S8500 uygulama anlamında da zengin bir cihaz. Standart uygulamaların haricinde bir çizim uygulaması bulunuyor. Ekranın hassasiyetini de görebileceğiniz bu eğlenceli uygulama, Dynamic Canvas adıyla ana menüde bulunuyor.  Kamera uygulaması gülümseme, göz kırpma ve yüz algılama özellikleriyle çok yüksek performans gösteriyor.
Sonuç Olarak


Samsung S8500; AMOLED kapasitif dokunmatik ekranı, 10.9 mm kalınlığında metal kaplamalı gövdesi, Bada isimli işletim sistemini kullanan ilk cihaz olması ve 5 megapiksel çözünürlüklü ile kamera fotoğrafın yanı sıra 720p HD video kaydı yapması ile dikkat çeken ve gelişmiş özelliklere sahip olan bir telefon. Gelişmiş donanımının yanısıra kullanışlı bir arayüz sunan Samsung S8500 Wave, teknoloji tutkunları için heyecan verici bir alternatif.

Samsung S8500’ü Vatan Bilgisayar’dan 956 TL fiyat ile temin etmeniz mümkün.[Vatan Bilgisayar Samsung S8500 Wave]

Yorum yapın

Samsung S8500 Wave İnceleme” üzerine 12 yorum

  1. internet ayarları için marka ve maselini yaz internet ayrı yaz gogleden ordan yapa bılırsınız

  2. video seyretmek için internet seceneklerındekı flash lı calıstır secenegını açın

  3. arkadaşlar telefona foursquare yüklemek istiyorum olmuyor facebookta check-in yapmak ıstıyorum sayfa suresı doldu su bu dıyor 3g olmasına rağmen telde yok muamelesi yapıyor yardım edın lutfen ozellıkle foursquarede

  4. @serkan ben de bu telefondan var bende ikariam ve travian oynuyorum hiçbir problem yok tek problemim flash yürüt yok….

  5. arkadaşlar bende ikariam oyununu oynamak istiyorum bu tlf nu alıpta ama oyunu acıyor oyunun devamı gelmiyor oynayamıyorum bu tlf nu alıpta ikariam oyunu oynayabilen arkadaşlar varmı

  6. BEN BY TALOS İNTERNET AYARLARI İÇERİSİNDE TERCİHLER VAR ORDANDA FLASHI YÜRÜT SECENEGİNİ TIKLA VE VİDEOLARI OYNATA BİLİRSİN…

  7. ya arkadaşlar ben bu telefonu aldım çol memnunum ama tek sıkıntım navigasyon hiçbişi yok nasıl yükeleme yapacağım siteleri geziyorum pek bişi de bulamıyorum yardımcı olabilir misiniz….

  8. ben bu telefondan daha dün aldım şarj ediyorum flash tabanlı siteleri açamıyorsan aldığın yerden eklenti paketi alabilirsin

  9. BEN Bİ KULLANICI OLARAK BU TELEFONDAKİ TEK SIKINTI FLAŞ TABANLI SİTELERİ MALESF AÇMIYOR ÇÖZÜMÜNÜ BİLEN VARSA YAZSIN