Türkiye Google ile çözüm yolu arıyor

Türkiye ve Google arasında süren gerginlik bugün binali yıldırım’ın çağrısıyla son bulacak mı?

Bilindiği üzere google ile Türkiye arasında bu sıralar epeyce bir gerginlik var. İlk olarak TİB’in youtube bağlantısında ayarlamalara gitmesi ve buna bağlı olarak google’ın yavaşlamasıydı. Hemen ardından google’ın arkaplan olay devreye girince kullanıcılar epeyce sinirlendi. Son olarakta Türkiye’nin Youtube’dan vergi istemesiydi.

Gün itibariyle Ulaştırma bakanı Binali YILDIRIM’DAN konu hakkında detaylı açıklama geldi. Binali YILDIRIM; tüm ülkelere ofis açıyorsun. Niye Türkiye’ye ofis açmıyorsun çağrısı yaptı. Bir yandan kullanıcılar bu vergi cesasına tepki gösterirken, diğer yandan da haklısın diyorlardı. Binali YILDIRIM ne olursa olsun bu duruma bir çözüm getirilecek diyerek açıklamaya son verdi.

Yaşanan bu gündemle alakalı pdfdergi editörü  olarak yorumum;
Gündem, günümüzün ilerlemiş vazgeçilemeyen teknolojisi, internet ile alakalı sorunlarla boğuşuyor. Ülkemiz cephesinden, son zamanlarda youtube’un açılması doğrultusunda büyük istek var. Google cephesininden de bu duruma tepkisiz kalmayacağını ve Türkiye – Youtube arasında ki sorunu çözüleceğini tahmin ediyorum.

Yorum yapın

Türkiye Google ile çözüm yolu arıyor” üzerine 3 yorum

  1. Vatanımda vergi vermeden iş yapmaya çalışanlarla ilgili hükümetimizin aldığı kararların(yasakların)arkasındayım İNŞAALLAH.
    Burası yol geçen hanı değil;balıkçısı da,manavı da vergisini veriyor,vergi vermeyenler de ya versinler ya terketsinler İNŞAALLAH.

  2. alakası var mı bilmem,bugün youtube adres satırında flagfox eklentisi ile baktığımda türk bayrağı görünür oldu şaşırdım yani 🙂