Windows XP’de güvenlik açığı bulundu

Yılların işletim sistemi, çoğu kullanıcının tercihi Windows XP‘de öyle büyük bir açık bulundu ki, bu belkide Windows XP için bir son olacak.

Microsoft , Windows XP desteğini keseceğini açıkladı. Microsoft, 22 Ekim’den itibaren üreticilere XP satılmayacağını açıkladı. Gelecek aydan itibaren Windows XP SP2’ye de, güncelleme desteği yapılmayacak.

Windows XP'de güvenlik açığı bulundu

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Güvenlik araştırmacısı Tavis Ormandy tarafından Windows XP ve Windows Server 2003 işletim sistemlerinde uzaktan erişim açığı tesbit edildi.

Şimdi yetkililer Windows XP ve Windows Server 2003 kullanıcılarını uyarıyor. Ya bir üst sürüme geçin yada uzaktan yardım bağlantısını pasif hale getirin.

Yorum yapın

Windows XP’de güvenlik açığı bulundu” üzerine 5 yorum

  1. Bu yaz ubuntuya geciyorum. Bu da microsofta bi cevap olsun. ancak gene de “yigidi oldur ama hakkini yeme” misali, XP iyiydi, gercekten. Bizi windows 98 in agir, hantal, bol bol coken ve kahrettiren eziyetinden kurtardi. Beni yeni bi bilgisayar almaya zorlayan ve arti gidere sebep olacak bi isletim sistemini neden tercih edeyim, Linux varken? Ayrica Linux’ta careler tukenmezken?

  2. Windows XP Server 2003 mü Windows Server 2003 mü ? Burada ciddi bir hata var ama kimse farkında değil sanırım..