Ücretsiz Bootable Anti-Virüs ve Kurtarma CD’si Dr Web LiveCD

Dr.Web LiveCD, virüslerden ve diğer zararlılardan dolayı açılmayan bilgisayarlar için tasarlanmış bir anti-virüs ve kurtarma CD’sidir. Bu bootable yani başlatılabilir CD ile virüsleri temizleyebilir, sistem dosyalarınızı tekrar kurabilir ya da önemli dosyalarınızı kurtarabilirsiniz. Dahası bilgisayarınızı bu cd ile başlattığınızda bilgisayarınızın bulunduğu bir network, ağ var ise otomatik olarak ağa bağlanacaktır ve  Dr Web Live CD GUI masaüstü gözükecektir.

Açılan programda dosyalarınızda virüs taraması yapabilirsiniz, tam ya da gelişmiş tarama seçeneklerini seçebilirsiniz.Tarama ile birlikte program zararlı dosyaları temizleyecektir, dahası Dr.Web LiveCD internete bağlı olunduğu takdirde virüs bilgilerini güncelleyebilmektedir.

Dr Web LiveCD’in içinde Midnight commander programı bulunmaktadır. Bu program ile dosyalarınızın back-up ‘ını alabilirsiniz. Create Live USB programı ile bu CD’nin USB versiyonunu yapıp CD-ROM olmayan bilgisayarlar için kullanabilirsiniz. Ayrıca içinde Mozilla Firefox internet tarayıcısı bulunmaktadır.

Dr Web LiveCD bootable antivirus CD Nasıl Oluşturulur?:

    1.Download ‘a tıklayarak .iso formatlı dosyayı bilgisayarınıza indirin. İndirdiğiniz bu .iso formatlı dosyayı CD DVD burning programı ile bir CD’ye yazdırıyoruz. Daha sonra bilgisayarımızın BIOS ‘una girip CD-ROM ‘umumuzu ilk boot edilecek kısıma getiriyoruz.
    2.CD’mizi takıp, bilgisayarı başlatıyoruz. Ekranda Dr Web Live CD yükleniyor gözükecektir.
    Dr-Web-Live-CD-bootable-antivirus-CD[1] 
    3.Seçeneklerden kullanacağınız olanı seçin. ( Mesela Dr Web Live CD Default seçeneği.)Daha sonra Web Live CD GUI masaüstü yüklenecektir.
    Dr-Web-Live-CD-Free-bootable-antivirus[1]  
    Böylece virüs taramanızı gerçekleştirebilirsiniz. Ya da diğer yararlı uygulumaları çalıştırabilirsiniz. İnternet ve network desteği ile diğer kurtarma CD’lerinden bir adım önde olan bu kurtarma CD’sini tavsiye ediyorum.

Yorum yapın