Google arka plan özelliği beğenilmedi

Son zamanlarda google’la alakalı haberler gündemden düşmez oldu. İlk olarak Türkiye’nin youtube’la yaşadığı sorun cereyan etti. Hemen ardından doğal olarak google işe el koydu. Ve ortalık iyice kızıştı. Türkiye’de bu sorunlar üzere youtube’a kullanıcıların girmemesi için IP adreslerini tamamen yasaklamaya başladı. Tabi haliyle durumdan google’da etkilendi. Ve arama motoru google bu yüzden hala devam eden yavaşlama sorunuyla boğuşuyordu. Kullanıcılarında aşırı tepkisini alan bu yavaşlama epeyce can sıkıyordu. İşte tam bu noktada google arka plan özelliğini aktif edere çoğu kullanıcın sert tepkisine neden oldu. Zaten ülkemizde iyice yavaşlayan ve çeşitli sorunları olan google bu yaptığı yenilik ile iyice yavaşladı ve pek görsel olarak beğenilmedi.

Google arka plan özelliği beğenilmedi?

Yani google’ın bu konuda hevesi kursağında kaldı. Daha sabah saatlerinde ülkemizde aktif olan arka plan özelliği az önce google’dan yapılan duyuruyla kaldırıldı. Ve bu yeniliğin de rafa kaldırılacağı açıklandı

Google arka plan özelliği beğenilmedi

Google’ın arka plan özelliğini aktif etmesiyle birlikte arama motorlarında tavan yapan anahtar kelimeler; google arka plan kaldırma şeklinde oldu. Gün içerisinde on binlerce kullanıcının şikâyetini alan google bu özelliğini zaten uygulamasıyla büyük hata yapmıştı.

Google Bing’e mi özendi?

Google’ın dişli rakibi Microsoft’un arama motoru bing hizmete girdiği günden buyana arka plan özelliğiyle ün kazandı. Ve google’dan gelen bu atakla birlikte ilk akla gelen google’ın bing’e mi özeniyor olmasıydı.

Yorum yapın

Google arka plan özelliği beğenilmedi” üzerine bir yorum

  1. bence çok güzel bir uygulama idi arka plan resmi. tabiki bu yavaşlamanın olduğu sırada değil de başka bir zaman yapılsaydı inanıyorum ki güzel tepkiler alacaktı. kullanıcılar yavaşlamaya kızgınken arka plan resmi çıkınca güzel olduğu halde onuda istemediler bence