Yahoo Facebook Ortaklığı

Arama motorlarının sıkı savaşında yahoo’dan beklenmeyen büyük bir atak geldi.

Dünya devi arama motoru google’a kafan tutan arama motoru yahoo, rakibinden bir adım önde olmak için sosyal paylaşım sitesi facebook ile ortaklığa gitti. Arama motoru yahoo üzerinde hizmet veren e-posta servislerini ön planda olacağı bu anlaşma facebook ve yahoo kullanıcılarını memnun edecek gibi gözüküyor.

Facebook’a bu anlaşma ötüründen dolayı e-posta logosu eklenecek. Facebook kullanıcıları bu e-posta logosu sayesinde yahoo arama motoru altında hizmet veren eposta servisine resim, müzik gibi dosyaları online aktarabilecek. Yani facebook’ta ki bir resmi tek bir tıkla yahoo e-posta aracılığıyla arkadaşlarınıza gönderebileceksiniz. Aynı uygulama yahoo e-posta alanında da geçerli. Yahoo e-posta’da da böyle bir logo olacak ve bu logo sayesinde e-mail dosyasının içinde bulunan bir resmi tek tıkla facebook’a aktarabileceksiniz.

Yahoo Facebook Ortaklığı

İnternet kullanıcıların oldukça işine yarayacak olan bu servis google ile facebook’un arasını da açacak gibi duruyor. Ama sonuçta google bu ne yapacağı hiç belli olmuyor. Bakarsınız o da bir başka şirketle anlaşmaya gider.

Yorum yapın