Youtube erişim sorununu Symantec Norton DNS ile çözelim

Youtube’ a ve diğer bazı google servislerine erişimde son günlerde bir sıkıntı ortaya çıktı. Aslında erişim sorunu sadece Youtube ile sınırlı değil. Youtube ile birlikte, Gmail, Google Analytics, Google Dosc Google Suggest ve Google Translate servislerinin Türkiye’den yapılan bağlantılarda kullanıcılara sorunlar yaşattığı görüldü.

Google DNS’lerini kullanan (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) kullanıcıların da benzer sorunlar yaşaması ile Google Servislerine erişimdeki sıkıntıyı çözmek için biz de mini bir çalışma yaptık.

Aslında tam bu sıkıntının meydana geldiği zamana yansıyan farklı bir çalışma Symantec’ den geldi. Symantec daha güvenli web araması için DNS hizmeti başlattığını duyurdu.

symante_norton_dns

DNS ayarlarınızı aşağıdaki resimde de görebileceğiniz gibi 198.153.192.1 ve 198.153.194.1 olarak değiştirirseniz hem Youtube web sitesine hemde diğer google servislerine rahatlıkla ve sorunsuz olarak erişirsiniz.

Symantec DNS servisi ayrıca size güvenli bir sörf deneyimi sunmayı vaad ediyor.

youtube_erisim_sorunu_cozumu_symantec_dns

Youtube’ u açamıyorsanız, Gmail’ de sorunlar yaşıyorsanız, Google Analytics, Google Dosc, Google Suggest ve Google Translate web sayfalarını açamıyorsanız bu yöntemi uygulamanızı tavsiye ediyorum.

Güncelleme: Bazı arkadaşlar Norton DNS’ lerin şu anda işe yaramadığını söyledi. Ancak şu an çalışan başka bir DNS daha var o da COMODO DNS servisi

Yorum yapın

Youtube erişim sorununu Symantec Norton DNS ile çözelim” üzerine 41 yorum

  1. aha gene oldu bu sefer temelli ve eminim saol admin adamsın o kadar sitede bi seni buldum sen de adam çıktın

  2. @pdfdergi
    elinden ayagndan öpiyim güzel kardeşim saol en sonunda şu gerizekalı siteleri engelleyen şeyi kaldırdım senin sayende saol

  3. Merhaba tüm sitelere sorunsuz bir şekilde bağlanmama rağmen sadece youtube giriş yapamıyordum birçok dns yazmam önerildi ve hemen hemen tüm dnsleri yazdım farklı tarayıcı indirdim ama yine youtube erişim yoktu daha sonra xxx diye bir numaraya ulaştım bununla ilgili araştırma yaparken, orayı aradıktan sonra uzak bağlantı yaparak Yerel Disk c ‘de bulunan hosts diye bir dosya da engelli olabileceği iletildi gerçektende hosts dosyasındaki youtube adresleri silindikten sonra sorunum çözüldü.

  4. ya özür dilerim ben şimdi youtube girebiliyorum.
    comodo dns ve navigie , ikisinide yaptım. şimdi girebiliyorum :))))
    ya bu salakça yasakları koyarak ne amaçlıyorlar hala anlamış değilim
    ne yani biz bazı videoları göremeyince bazı şeylerden haberdar olmayacakmıyız (karakol baskınları, adliyedeki kadrolaşmayı, veya cemaatlerin nerelere sızdığını)
    ya da akılları sıra ahlakımızın bozulacağını veya gördüğümüz şeylere inanıp hükümete kurumlara güven duymayacağımızı mı sanıyorlar. Zaten herşey meydanda kimin neye taraf olduğu ya da ne amaçladığı. Özgür bir net hoşumuza gitmeyen şeylerii barındırabilir ama bizleri aptal yerine koyduğunuzu unuttaramaz!!!!!!!!!
    Ne yazık ülkem adınaki oy verirken iyi olan partiye değil de , kötünün iyisine oy vermek durumunda kalıyoruz. Azıcık dürüst olup insan haklarına saygılı ( her ne kadar zihinleri bunu kaldıramasa da ) davransalar zaten bu ülke ne ırk, ne din ne de ideoloji kavgası yaşayacak. Hz. Ömer gibi olmanızı kim bekliyor ki sadece biraz mizan!!!!!!!!!!! hepsi bu

  5. İnternet explorer için özgürlük ayarları:

    Başlat > Ayarlar > Denetim masası > internet seçenekleri > Bağlantılar >
    yerel ağ ayarları
    Ayarları otomatik algıla “tik”
    “Otomatik yapılandırma komut dosyası kullan” kutusuna:
    http://-go.navige.com/
    (tre sil)
    adresini yapıştır.

  6. Explorer kullananlar için bugün artık yukarıda verilen yollardan hiçbiri işe yaramıyor:(( Farklı bir yol yok mu arkadaşlar?