Yaz tatili için alışveriş

Haziran ayına girmemizle beraber yaz mevsimine de giriş yaptık ve artık tatil kelimesini daha fazla kullanıyor olmaya başladık. Okulların kapanması ile beraber tatil muhabbetlerinin daha da fazlalaşacağı aşikar. Yazın gelmesi ile bir çok kişi tatil yeri araştırırken işin diğer boyutu da tatil için yapılacak alışveriş.

Turizm sektörünün iş potansiyelini büyütmeyi amaçlayan erken rezervasyon dönemi 31 Mayıs itibarıyla sona ererken, tüketicilerin yaz mevsimine yönelik tatil alışverişlerini de beraberinde şekillendirdi. Son 10 yıldır Türkiye’deki e-ticaret sektörünün öncülerinden olan sahibinden.com’un tatil alışverişindeki hareketlenmeler üzerine yapmış olduğu değerlendirmelerde, bu sene erken rezervasyon dönemiyle birlikte tatil alışverişinin de daha erken başladığı sonucu ortaya çıktı.

Tatil denince ilk akla gelen ve alışveriş listesinin başında yer alan mayolar, bikiniler, pareolar, güneş gözlükleri, kamp ve dalış malzemeleri ve vücut bakım ürünleri bu yıl sahibinden.com üzerindeki görüntülenme sayısı bakımından en çok öne çıkan ürünler arasında yer aldı.

Turizm sektörü geride bıraktığımız erken rezervasyon döneminin sonuçlarını ölçümlemeye hazırlanırken, e-ticaret sektörünün nabzını tutan sahibinden.com aynı döneme ait önemli verileri kamuoyu ile paylaştı. 101 farklı kategoride sunulan 1,6 milyondan fazla aktif ilan sayesinde internet üzerinden kullanıcılarına hızlı, kolay ve güvenilir bir alışveriş imkanı sunan sahibinden.com, erken rezervasyon dönemindeki hareketliliğin, tatil alışverişini de erkene çektiğini ve sitede yer alan tatil ile ilintili ürünlere gösterilen ilgide geçen aya oranla ortalama %55’lik bir artış olduğunu duyurdu.

Yorum yapın

Yaz tatili için alışveriş” üzerine bir yorum