En İyi Ücretsiz Medya Oynatıcılar

Bu yazımızda en iyi medya oynatıcılardan bahsedeceğiz. Yazımızda yer alan yazılımlar önemli software barındırıcı sitelerdeki indirme sayıları, değerlendirme puanları ve yorumlar göz önüne alınarak seçilmiştir.

1. Microsoft Windows Media Player

Yıllardır kullanmaya alıştığımız bu yazılım, Windows sürümlerine entegre olarak geliyor. Ancak son yıllarda ortaya çıkan alternatifler Windows Media Player’ın tahtını sarsmaya başladı. Bu nedenle Microsoft, Media Player’ını gün geçtikçe geliştirmeye, yeni özellikler katmaya çalışıyor. 11. versiyonu kullanıma sunulan program bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek nitelikte -müzik indirme, satın alma, cd hazırlama, taşınabilir aygıtlardan senkronizasyon vb.

2. Media Player Classic

Media Player Classic, açık kaynak kodlu olarak geliştirilen bir yazılım. DivX/XVid filmlerin popülaritesinin artmasıyla birlikte ortaya çıkan yazılımlarla birlikte Media Player Classic’de kendini hızla geliştirmeye baişladı. Son sürümleriyle birlikte adını Media Player Classic Home Cinema olarak duyduğumuz yazılım, video izleme olanaklarınızı karşılayabilecek nitelikte.

3. KMPlayer

Son yıllarda kendinden oldukça bahsettiren bir yazılım olan Kore yapımı KMPlayer, bir çok codec ve dosya formatı desteğiyle dikkati çekiyor. Hemen hemen bütün popüler dosya formatlarını destekleyen yazılımın tek eksi tarafı, reklam içermesi.

4. MPlayer

MPlayer, diğer bir açık kaynak kodlu yazılım. Yazılım, kurulum sırasında CPU bilgilerinizi alarak kendini en iyi şekilde optimize eden ayarları otomatik olarak yapıyor. Codec paketlerini içinde bulunduran yazılım, 20’den fazla dil desteği sunuyor.

5. GOM Player

GOM Player, bir çok dosya formatını kurulum paketinde bulunan codecler sayesinde destekliyor. Ülkemiz kullanıcıları tarafından oldukça rağbet gören yazılım, özellikle bozuk veya indirilmesi yarıda kalmış dosyaları oynatabilme özelliğiyle göz dolduruyor. Çeşitli reklamlar içeren yazılım bazı videolar için DirectX veya Windows Media Player’ın son sürümünün yüklü olmasına ihtiyaç duyabiliyor.

6. VLC Player

Bütün Windows sürümlerinde çalışan açık kaynaklı VLC Player, bütün popüler dosya formatlarını destekliyor. Herhangi bir zararlı yazılım içermediğine dair çeşitli sitelerden garanti alan yazılım, zaman zaman ortaya çıkan açıklarını da hızla kapatıyor.

Yazıda geçen bütün programları Google’da aratarak kolayca bulabilirsiniz.

Yorum yapın