Ücretsiz Dosya Paylaşım Siteleri

Bu yazımızda 3 adet ücretsiz dosya paylaşım sitesinden bahsedeceğim. Bu siteler ücretsiz olmalarının yanında download hızları ve depoladıkları dosya miktarıyla da oldukça dikkat çekiyor.

1. 2Shared

2Shared, çeşitli alanlarda bir çok dosyanın paylaşıldığı bir platform. Video’dan oyunlara, müziklerden oyunlara ve filmlere kadar bir çok alanda dosyalara ulaşabileceğiniz sitenin tek eksi tarafı aynı anda 1 dosya indirme işlemine izin veriyor olması.
Diğer dosya paylaşım sitelerine göre farkı ise, site içi bir arama motorunun olması. Bu şekilde çeşitli sitelerden bu siteye erişmek yerine, aradığınız dosyayı daha rahat bulabiliyorsunuz.

2. MediaFire

MediaFire, özellikle Güney Amerika bölgesinde oldukça popüler diyebiliriz. Her ay 70 milyondan fazla insanın 430 milyondan fazla dosyayı paylaştığı site, PCWorld, CNET, USA Today, PC Magazine, lifehacker ve TechCrunch gibi teknoloji alanında dünyaca ünlü dergiler ve siteler tarafından övgüler ve ödüller almış.
Ücretsiz özellikleri, diğer paylaşım sitelerinin ücretli özelliklerine eşdeğer seviyede diyebileceğimiz sitede bir de MediaPro adında ücretli üyelik seçeneği var.
Ücretsiz üyelikle sınırsız download, sınırsız upload (ancak dosya başına 200 MB), sınırsız hız limiti, bağlantı kesilmesine karşı download işlemine sonradan devam etme gibi iddialı özellikler sunuluyor.

MediaPro üyeliğinde ise bir dosya başına düşen boyut 2 GB’a kadar çıkarılabiliyor. Bunun yanında kullanıcının oluşturduğu klasördeki dosyaları tek tek indirmek yerine 1 defada da indirebiliyorsunuz.

Sitenin tek dezavantajı, oldukça rahatsızlık veren reklamlar.

3. 4Shared

Ücretsiz üyeliğiyle 10 GB, premium üyeliği ile 100 GB upload alanı sunan site, aynı anda istediğiniz kadar dosya indirebilme imkanıyla göz dolduruyor. 2Shared gibi çeşitli alanlarda bir çok dosyaya ulaşabileceğiniz site, Türk kullanıcılar arasında da yavaş yavaş yaygınlaşmaya başlıyor. Ayrıca dahili arama motoru da bulunuyor.

Ücretsiz kullanıcıları her dosya indirme işleminde yaklaşık 40 saniye bekleten site premium üyelerinde bu süreyi kaldırıyor. Premium üyelerine reklamsız download imkanı veren site ayrıca bağlantı kesilmelerine karşı indirme işlemine devam etmeyi de destekliyor.

Yorum yapın