Çift monitör kullanmak

Çeşitli nedenler dolayısıyla bilgisayarınız da çift monitör kullanmak istiyorsunuz. Ama nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, çift monitör hakkında tüm detaylar burada.

Bilgisayarınızı çift monitör olarak kullanmak için ayrı bir bilgisayar kasası almanıza hiç gerek yok. Şimdi öncelikle şunu belirtmeliyiz ki, bilgisayarımızın ekranına görüntü veren donanımsal ürünümüz; ekran kartımızdır. Ve bir ekran kartı bir montöre can verebilir. Şimdi bilgisayara iki ekran kartımı nasıl takacağız? Dvi çıkışlı ekran kartları bulunmakta. DVİ çıkışlı ekran kartı nedir? Bu ekran kartının iki monitöre can verme özelliği vardır. Eğer bilgisayarınızda ki ekran kartı dvi çıkışlıysa bir monitör alıp cihazınıza bağlayabilirsiniz. Ama yok ekran kartını dvi çıkışlı değilse bir dvi çıkışlı ekran kartı alarak bilgisayarınıza takmalıyız. Dvi 512 ekran kartları 100 TL’dir.

Şimdi ekran kartımızı hallettik. Sıra geldi monitörü kasaya bağlamaya. İlk olarak monitörün bir ucunu dvi ekran kartı çıkışına takalım diğerini de prize.  Ve ikinci monitörü de aktif ettiğimizde Masaüstü>Sağ tık>Özellikler> Ayarlar bu alana geldiğinizde Görüntü Birimi bölümünde iki monitörünüzün takılı olduğunu görebilirsiniz. Ve bu alanda gerekli masaüstü renk, duvar kâğıdı gibi ayarları yapabilirsiniz.

Evet, artık bir monitörümüz de oyun oynarken diğerinde çok rahatlıkla internette dolaşabiliriz.

Yorum yapın