Facebook Hesabınızı Koruyun

Facebook’un gün geçtikçe artan nüfusu, kötü niyetli hackerlar için ilgi çekici bir alan olmaya başladı. Öyle ki, üst düzey site yöneticilerinin hesaplarının kırıldığına bile şahit olduk. Bu yazımızda hesabınızı korumak için basit, bir o kadar da önemli bir kaç konudan bahsedeceğim.

1. Site Adresine Dikkat Edin

Sadece Facebook için değil, şifrenizle giriş yapacağınız bütün sistemler için, başka sitelerden ulaşacağınız linkler yerine adresleri elinizle yazmayı tercih edin. Başka sitelerden alacağınız linkler sizi girmek istediğiniz sayfaların kopyası olan fake sayfalara yönlendirerek üye bilgilerinizi çalabilir.

2. Güçlü Şifre Kombinasyonları Kullanın

Mümkün olduğunca karmaşık şifreleri tercih edin. Şifre yazarken mutlaka rakam, harf ve karakterleri en az bir defa kullanın. Ayrıca doğum günü, isim, takma ad gibi kolay tahmin edilecek şifrelerden kaçının

3. Bilgisayarınızı Koruyun

Bilgisayarınıza sızabilecek olan solucan, spyware, adware gibi zararlı yazılımlardan koruyun. Bu zararlılar, kişisel bilgilerinizi istemediğiniz kişilere yollayabilirler.

4. Sisteminizi Güncel Tutun

Özellikle işletim sistemi, anti-virüs ve internet tarayıcınızı güvenlik açıklarına karşı sürekli güncel tutun. Böylece saldırılara karşı korunmuş olursunuz.

Yorum yapın

Facebook Hesabınızı Koruyun” üzerine 9 yorum