Bilgisayariniza Ücretsiz Programlar

1. OpenOffice.org 3.2

Microsoft Office paketlerine başarılı bir alternatif olarak karşımıza çıkan OpenOffice ile Microsoft Office ile yaptıklarınızı hatta daha da fazlasını yapabilirsiniz. Programın kendi formatı OpenDocument olmasına rağmen Microsoft Office formatlarını da destekliyor. Ayrıca tahmin edebileceğiniz gibi ücretsiz olarak sunuluyor.

İndirmek için tıklayın: OpenOffice.org

2. Avast Free Antivirus

Ücretsiz antivirüsler arasında dikkatleri üzerine toplayan bir isim olan Avast, sisteminizin olmazsa olmazlarından olmalı.

İndirmek için tıklayın: Avast Free Antivirus

3. K-Lite Mega Codec Pack

Windows Media Player yerine çeşitli alternatifler aramanıza gerek yok. K-Lite Mega Codec Pack ile birlikte gelen Media Player Classic bir çok formatı destekliyor.

İndirmek için tıklayın: K-Lite Mega Codec Pack

4. Revo Uninstaller

Format sonrası kurmanız gereken en önemli programlardan biri bana göre bir uninstaller programı olmalı. Daha önce kurduğunuz herhangi bir yazılımı kaldırmak istediğinizde uninstaller programlarını kullanırsanız sistemde kalıntı bırakma oranı oldukça düşer, böylece sisteminiz daha stabil çalışır.

İndirmek için tıklayın: Revo Uninstaller

5. Winamp

Multimedya programlarının vazgeçilmezi olan yazılım yıllardır popülerliğini yitirmedi.

İndirmek için tıklayın: Winamp

6. WinRAR

Bilgisayarda mutlaka bulunması gereken programlardan biri de WinRAR. Alternatifleri çıkmasına rağmen popülerliğini yitirmeyen program aslında ücretli. Ancak ücretsiz olarak kullanımda karşınıza çıkan bir pencereden başka bir kısıtlama bulunmuyor.

İndirmek için tıklayın: WinRAR

7. Foxit Reader

PDF denince ilk olarak akla Adobe gelebilir. Ancak daha fonksiyonel ve sistemi daha az yoran Foxit Reader, Adobe Reader’ın tahtını sallamaya başladı diyebiliriz. Temel PDF işlemlerini ücretsiz olarak sunan programı geliştirmek isterseniz ücret ödemeniz gerekiyor.

İndirmek için tıklayın: Foxit Reader

8. Adobe Flash Player

Flash-HTML5 tartışmaları sürse de şu anda interneti verimli olarak kullanmanız için Adobe Flash Player’ı kullanmanız şart.

İndirmek için tıklayın: Adobe Flash Player

9. Partition Wizard Home Edition

Disk bölümlemeyi Windows altından da yapabilirsiniz. Ancak bu biraz zahmetli ve yavaş olabilir. Bu işi daha hızlı yapacak olan Partition Wizard Home Edition’u tavsiye ediyorum.

İndirmek için tıklayın: Partition Wizard Home Edition

10. Mozilla Firefox

Internet Explorer’ın kullanımı gittikçe azalıyor. Alternatif olarak Safari, Chrome ve Opera bulunmasına rağmen Mozilla Firefox şu anda en yüksek kullanım oranına sahip. Eklenti desteği olarak da geniş bir yelpazesi bulunan tarayıcı, sisteminizde mutlaka bulunması gereken bir uygulama. Tabii ki son zamanlarda Chrome’un yaptığı çıkışı da göz ardı etmemek gerekiyor.

İndirmek için tıklayın: Mozilla Firefox

Yorum yapın

Bilgisayariniza Ücretsiz Programlar” üzerine bir yorum