En iyi torrent istemcisi hangisi?

Torrent günümüzün en önemli paylaşım araçlarından biri. Torrent denilince akla ilk gelen şey korsan oyun, film, müzik tabi ki. Ancak bunların dışında da bir çok paylaşım oluyor torrent üzerinden. Neyse bu kısmı bizi pek ilgilendirmiyor. Benim asıl merak ettiğim soru torrent’ten en hızlı şekilde dosya indirmek için hangi program kullanılmalı?

Ben HTTP ve torrent indirmeleri için FDM yani Free Download Manager’i kullanıyorum. Adı üstünde ücretsiz bir yazılım. Arayüzü falan gayet basit. Ancak torrent’den dosya indirirken çok da hızlı değil. Buna normal diyebilirsiniz torrent kaynağına göre değişir hız ancak çok paylaşılan torrentler bile bazen düşük hızda iniyor.

FDM ile hızlı bir şekilde indirme yapamayınca uTorrent ve BitTorrent yazılımlarını denedim ancak uTorrent’ten de istediğimi alamadım. BitTorent ise bilgisayarıma kurulmadı. Ya ben beceremedim ya da Windows 7 ile bir alıp veremediği var BitTorrent’in.

BitComet’i önerenler var forumlarda. Henüz denemedim ben, deneyince deneyimlerimi buradan aktarmaya çalışırım unutmazsam 🙂 Şimdi ben sizlerin görüşlerini almak istiyorum.

Hangi torrent istemcisi daha kullanışlı, hızlı?

Yorum yapın

En iyi torrent istemcisi hangisi?” üzerine 3 yorum

  1. kaan isimli arkadaş sen bitcomet kullanıyosun senin belki internet hızın çok güzeldir o yüzden şikayetin yoktur. eğer böyleyse sen utorrent ile indirme yapmaya başla çok hızlı ve pratik indirme yaparsın.

    BU ARADA SEÇİMİM U TORRENT

  2. ben şimdiye kadar sadece bitcomet kullandım hiç bir şikayetim olmadı zaten torrent çok basit programların arayüzleri
    benim tavsiyem bitcomettir…