Apple ile Adobe arasındaki savaş iyice kızıştı

Cep telefonu dünyasına devrim getiren ve tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran apple iphone, adobe’nin flash’ını istememesi yüzünden başına büyük dertler açtı.

Apple’ın kurucusu ve sahibi Steve Jobs, şu ana kadar markası altında çıkardığı tüm ürünlerde başarıyı elde etmiş ve iphone ile birlikte bu başarısını ikiye katlamıştı, ama bunlara rağmen ortada ters giden bir durum vardı. Steve Jobs, flash’ı sevmediği için iphone’da da bu uygulamayı kullanmadı. Şu ana kadar üretilen tüm dokunmatik cihazlarda kullanılan ve sadece iphone’da kullanılmayan flash sonunda apple’ın başına sırasıyla derleri açmaya başladı. İlk olarak kullanıcıların tepkisini gören iphone ikinci tepkiyi de adobe’nin “tüm cihazlarda kullanılan flash bu cihazda kullanılmıyor bu da yazılım uygulama geliştiricileri sadece kendine özel yazılımlar üretmekle zorunlu kılıyor diyerek dava açtığı davayla gördü.

İphone kullanıcılarının da merakla beklediği dava, ne zaman sonuçlanır bilinmezken bu durumun işleri iyice kızıştıracağına artık kesin gözüyle bakılıyor.

Yorum yapın