Chrome Hız Testi (Video)

Tarayıcıların bağlantı hızları kullanıcılar üzerinde nasıl büyük bir rol oynuyorsa, tarayıcıların kendileri arasındaki rekabette de bir adım öne geçmeyi sağlayan bir etmendir.

İşte böyle düşünen google’ın web tarayıcısı chrome’nin üreticileri de tarayıcılarının hızını bazı şeylerle kıyaslayarak ölçmüş ve çıkan sonuçlar bizleri ne kadar şaşırtsa da google’ın web tarayıcısı chrome’nin nasıl bu kadar kısa bir süre içinde rakiplerini zorladığını anladık.

Test’te ilk olarak chrome’yi, sıkıştırılmış bir patatesi kurşun gibi bir hızda atan sistemle ölçmüşler ve aynı anda birisini ateşleyip birisini de bir internet sitesine bağlanmışlar ve testte her ikisi de aynı hızda sonuçlanmış. Yani burada denilmek istenen şudur ki, chrome bir silah mermisi kadar hızlı.

Testin ikinci aşamasındaysa chrome’yu ses dalgalarıyla kıyaslamışlar. Bir yandan tarayıcıyla herhangi bir internet sitesini açıyor diğer yandansa, ses dalgalarının insan kulağını ne kadar bir hızla geleciğini ölçüyorlar ve çıkan sonuçta her ikisi de aynı hızda oluyor. Yani chrome bir ses dalgası kadar hızlı olmuş oluyor.

Ve testin son aşamasındaysa chrome’yu çok hızlı olan yıldırım(şimşek)’le kıyaslamışlar. Ve her ikiside ayno anda sonuca varmış.

Tam olarak üç hızlı somut kavramlarla kıyaslanan chrome’nun ne kadar hızlı olduğunu anlatmak isteyen bu testle birlikte, tarayıcılarının yavaşlığından yakınan kullanıcıların chrome’yu tercih edeceği bir sebebi olacaktır.

test video’sunu izlemek için;

Yorum yapın