e-pasaport nasıl alınır?

Teknoloji insanların hayatınız kuşkusuz en kolay hale ulaştırmaya çalışıyor ve işte eskide günlerce, aylarca ne şekilde yapılacağını bilmeyip de araştırıp durduğumuz şu pasaport çıkarmak artık elektronik döneme giriyor ve bununla birlikte pasaport çıkarmakta devrim geçiriyor.

Kişilerin Avrupa ya çıkabilmeleri için çıkardıklardı pasaportları şu zamana kadar dışarıdan araştırıp, gerekli yerlere başvurusunu yapıp aylarca bekleyip alabiliyorduk ve bu günden itibaren e-pasaport hayatımıza girdi. Dış işleri ve iç işleri bakanlığınca ortak yürütülen ve onaylanan e-pasaport ile pasaport çıkarmak için nasıl bir yol izleneceğini, nelerin yapılacağını öğrenebilir, pasaport çıkarmak için gerekli konsolosluklardan e-pasaport ile ön talep/başvuru hizmeti alır veya çağrı merkezinden bilgi sahibi olabilirsiniz.

Eğer sizlerde pasaport çıkarmak istiyor ve bunu için gerekli bilgiyi almak istiyorsanız 0(216) 444 30 20 nolu çağrı merkezine ulaşabilir veya www.epasaport.gov.tr adresinden konsolosluklara başvuru yapabilirsiniz.

Yorum yapın