pdfdergi Nisan 2010 site istatistikleri

pdfdergi.com site istatistiklerini (istatistikler forum.pdfdergi.com’ u kapsamıyor) paylaşmaya devam ediyoruz. İstatistik 2010 yılı Nisan ayına ait. Bir önceki aya göre sebepsiz bir düşüş yaşadığımız istatistiklere baktığımızda 17 Nisan’ da sert bir düşüş yaşadık. Bu gerçekten şok etkisi oluşturdu bizde. İstatistik verileri Google Analytics’ ten alınmıştır.

16 Nisan 2010’ da Nisan ayının en yüksek noktasına ulaştık: 6.295 kişi pdfdergi.com web sayfasını ziyaret etti. Nisan ayında toplam 165.034 ziyaretçimiz oldu geçen ay bu rakam  199.349 ziyaretçi idi. Geçen aya göre %17.21 lik bir kaybımız var.

Bu aya ait sayfa görüntüleme sayısı ise 249.598. Bu rakam geçen ay 297.449 Şubat ayında ise 322.966 idi. Nisan ayında ziyaretçilerimiz sitemizde ortalama 53 saniye geçirdiler. Yeni ziyaret yüzdesi ise %89,63

pdfdergi-istatistik-nisan-2010 

Ziyaretçilerimizin ezici bir çoğunluğu Türkiye’ mizden. Sonra Almanya, Amerika vs gidiyor.

Trafik kaynaklarına baktığımızda sitemizin Google dostu olduğunu görmekteyiz. %87,64 arama motorlarından geliyor. Geri kalan kısmı ise doğrudan ziyaretler ve yönlendirme siteleri karşılıyor.

Alexa’ da geçen ay 75.559. sırada idik. Bu gün itibarı ile sıralamadaki yerimiz Alexa Traffic Rank: 90,911  Traffic Rank in TR: 1,960 Malesef bu ay Alexa verilerimiz de alarm çalıyor.

pdfdergi facebook grubunda şu an 195 fan bulunuyor, bu rakam geçen ay 159 idi. En azından facebook yüzümüzü az da olsa gülümsetti.

pdfdergi friendfeed abone sayısı 19 geçen ay da aynı şekilde 19 du.

pdfdergi twitter abone sayısı 61 geçen ay 57 idi.

pdfdergi feedburner rss abone sayısı ise 375, geçen ay 359’du.

pdfdergi Google Buzz abone sayısı 22 geçen ay 15’ti.

son olarak pdfdergi Google Grup abone sayısı 11.378. Geçen ay 11.366 idi.

pdfdergi-istatistik-nisan-2010-wp

Bu dakika itibarı ile pdfdergi.com da yayınlanan 1. 973 adet yazı 9.844 adet yorum almış. Bu rakamlar bir önceki ayda 1.829 adet yazı 9.642 adet yorum idi. Son ayda 150’ ye yakın makale/haber girmişiz 🙂

Akismet ise şu ana kadar sitemizi toplam 27.927 (geçen ay 27.565 ) spam yorumdan korudu, teşekkürler.

Bu ay farklı bir istatistik daha paylaşmak istiyorum. Tarayıcı istatistiği. Aslında fazla söze gerek yok. Geçen ay ve bu ay arasında ie düşüş yaşarken Chrome’ un hızlı bir şekilde yükseldiğini görüyoruz. Mobil istatistiklere ait ekran koymadım ancak durum şu şekilde. 1041 mobil ziyaretçinin 482’ si Symbian’ dan 407’ si iPhone’ dan gelmiş.

pdfdergi-istatistik-nisan-2010-tarayici

Biliyor musunuz?
pdfdergi.com wordpress.org’ un 1. sıradaki hosting tavsiyesi bluehost’ ta barındırılıyor.

Siz pdfdergi.com istatistikleri nasıl buluyorsunuz?

Yorum yapın

pdfdergi Nisan 2010 site istatistikleri” üzerine 7 yorum

  1. Bir şirket veya firmada çalışıyorsanız, mevcut ağ bağlantısındaki bilgisayarlara Alexa Toolbar yazılımını kurup ana sayfalarını sitenizi ayarlayın. Bu işlem statik ve dinamik ip adresleri ile kullanışlı olabilir.

    Alexa profilinize değerlendirme yapmaları için, Alexa’da hesabı bulunan arkadaşlarınıza haber verin.

    Alexa hakkında bilgi içeren metinler yazın. Kişisel blog sitelerinizde bu tür yazılara yer verirseniz, Alexa’da nasıl yükselebileceklerini araştıran ve muhtemelen Alexa Toolbar kurulu olan webmasterları sitenize çekebilirsiniz. Böylelikle bu işlem sonucu organik Alexa hiti çekerek sıralamada yükselebilirsiniz.

    web yazılım firmamızda alexa ile ilgili yazılımlar üzerinde çalışıyoruz.Beycon web yazılımın geliştirdiği bu otomatik alexa yazılımları sayesinde şirket websitesi hızla yükseliyor.

  2. teşekkür ederim bir sorum daha olacaktı benzer konular’ı ve onun altındaki imza varya onlarıda mı single.php dosyasını düzenleyerek yapabilirim yoksa benzer konular içinde bir eklentimi var

  3. bunu single.php de yapabileceğiniz gibi Adman isimli eklenti ile de yapabilirsiniz. Aslında çok fazla sayı da eklenti var. Adman basit ve kullanışlı…

  4. gerçekten çok iyi ziyaretçi sayılarına sahipsiniz darısı benim gibi yeni site açanların başına 🙂 size aslında bir soru soracaktım ama bu google adsense reklamlarını yazının altına nasıl ekliyorsunuz bunun için wordpress’te bir eklentimi lazım yardımcı olursanız sevinirim

  5. ayrıca gmail hesabımı günde defalarca kontrol eden birisi olarak “buzz”da da yazılarınızı yayınlamanız, yazılarınızı daha kolay takip etmemi sağladığından ötürü, çalışmalarınızda başarılar dilerim 😉