TOP 100 Dünyanın en değerli markaları

Avrupa’da yapılan bir araştırma sonucunda dünyanın değerli 100 markası seçildi. Ve çıkan sonuçlarda kimi markalar düşüşleriyle bizi şaşırtırken kimilerinin de büyük yükselişi gözlerden kaçmadı.

Listenin ilk 10’unu sıraladığımızda birincilik koltuğunda google’ın oturması bizleri hiç şaştırtmazken google’ın 2010 yılı itibariyle değerinin %14 attığı da gözüküyor. 2010 yılıyla birlikte marka değerini de 114.260 milyon dolar çıkartan google rakipleriyle arasında epeyce bir fark oluşturmuş.

Listedeki ikinci isimde IBM olarak gözükürken, 2010 yılıyla birlikte değerini 86,383 bin dolarla ikiye katladığı da gözlerden kaçmıyor. Son zamanlarda isim değerini de %30 yükselten IBM’ye başarılar diliyoruz.

Listenin üçüncü sırasında yer alan Apple’ın bu sıralamadaki başarısı ilk olarak iphone ve ipad gibi popüler cihazlarına bağlanıyorken isim değerini %32 ye marka fiyatını da 83.153 bin dolara çıkartması gözlerden kaçmıyor.

Dördüncülüğü microsoft’tun, beşinciliği CocaCola’nın, altıncılığı McDonalds’ın, yedinciliği marlboro’nın, sekizinciliği China mobile’nin ve onuncuda vodafone’nun oluşturduğu listede Nokia(43) ve Intel(48) gibi köklü büyük şirketlerinde bu kadar çok gerilemesi bizleri şaşırtanlardan oluyor.

Listedeki diğer teknoloji markaları; Hewlett-Packard(12), BlackBerry (14), Amazon.com(15)gibi şirketlerinde son dönemlerde gösterdiği yükseliş ve başarısı tebriye değer oluyor.

Yorum yapın

TOP 100 Dünyanın en değerli markaları” üzerine bir yorum

  1. gönül isterdi ki bizden de Turkcell, aselsan, ülker gibi firmalar da yer alsaydı. inşaallah o güneleri de görürüz.