Internet Explorer 7 ile rss takibi nasıl yapılır?

Google Analytics ile incelediğimde sitemizi ziyaret edenlerin sadece % 17,35 i Firefox kullanıyor. Oysa Firefox bir çok eklenti ve güvenlik özelliği ile internet explorer a sıkı bir rakip. Ayrıca Internet Explorer kullanan büyük çoğunluk Internet Explorer 7 ile rss takibinin nasıl yapıldığından RSS’ den bi haber.

Konu başlığına bakacak olursak önce RSS in bir tanımını yapmak gerekir. RSS bir web sitesini (örneğin pdfdergi’ yi, microsoft’u, ibm’ i, gazeteleri vs.) takip etmenin en kolay yoludur. Hani Sık Kullanılanlar vardır ya, işte RSS buna çok benzerdir ama daha üstündür. Sık kullanılanlara eklediğiniz bir linke tıkladığınızda o sitenin ana sayfası açılır. Oysa RSS linkine tıkladığınızda o sitenin en son çıkan haberlerine/makalelerine ulaşırsınız, üstelik bazı sitelerde her kategori farklı rss aboneliğine sahiptir. Bu da size büyük bir hız ve bant genişliği kazandırır.

İsterseniz şimdi bir deneme yapalım. Bu adımdan sonra sadece internet explorer kullanan kullanıcılar hedeflenmiştir.

Eğer şu anda bu sayfayı okumak için internet explorer kullanıyorsanız hemen aşağıdaki resime bir göz atalım.

Şimdi yukarıdaki resim bu sayfanın sağ üst köşesini gösteriyor. Kırmızı halka içine alınmış kısım RSS aboneliğinizi başlatacağınız bölüm. Oraya tıklarsanız internet explorer size aşağıdaki sayfayı getirecek.

Yukarıda da yazdığı gibi Ücretsiz Bilgisayar Dergisi isimli sitenin özet akışına abone olmak için kırmızı halka içinde yer alan Bu özet akışına abone ol yazısına tıklamanız gerekiyor. Tıkladığınızda şöyle bir ekran karşınıza çıkacak:

Eğer isterseniz üye olduğunuz RSS‘ leri farklı klasörlerde saklayabilirsiniz. Biz değiştirmeden Abone Ol düğmesine tıklıyoruz. Karşımıza şu mesaj çıkıyor:

Bu özet akışına başarıyla abone oldunuz!

Güncelleştirilmiş içerik, Internet Explorer’da ve Genel Özet Akışı Listesi’ni kullanan diğer programlarda görüntülenebilir.

Bu mesajın altında yer alan Özet akışlarımı görüntüle yazısına tıkladığınızda aynı sık kullanılanlarda olduğu gibi yanda bir menü açılacaktır. Abone olduğunuz RSS leri buradan takip edebilirsiniz.

O bölümü kapatırsanız abone olduğunuz RSS lere ulaşmak için şu yolu takip edebilirsiniz:

ie de soldaki yıldıza basın, Özet Akışları yazısına tıklayın. Bu kadar. Karşınıza şunun gibi bir ekran gelecektir.

Hiç bilmeyenler için söylüyorum RSS e bir alıştınız mı normal sörf sizin için sadece arama sonuçlarından ibaret kalacaktır.

Bazı web siteleri kategorilerini farklı RSS abonelikleri ile daha da kullanışlı hale getirmişlerdir. Örneğin bir haber portalını düşündüğümüzde o haber portalında sizin ilgilendiğiniz konu sadece Spor sa sadece spor kategorisi özet akışlarına (RSS) abone olabilirsiniz, yada sadece sağlık yada sadece ekonomi. hangisine izin veriyorsa. Böylece çok büyük bir hız ve bant genişliği kazanırsınız.

Internet Explorer 7 deki RSS takibi benim çok hoşuma gitmiyor ve aslında kullanmıyorum. Webde daha güvenli, hızlı ve keyifli bir sörf için firefox kullanıyorum. Üstelik RSS takibi daha güzel. Ve unutmadan Google Reader ile RSS takibi çok daha güzel o da başka bir makale konusu olsun :))

Şimdi pdfdergi nin özet akışına abone olmak isterseniz buraya tıklayarak abonelik için ilk adımı atabilirsiniz.

Yorum yapın

Internet Explorer 7 ile rss takibi nasıl yapılır?” üzerine bir yorum

  1. Belki dizayn olarak ve ie eklenmiş olduğu için daha güzel olabilir ama konu aynı 😀
    Bkz. http://pdfdergi.com/699/cok-fazla-blog-var-hangisini-nasil-takip-ederim/

    neyse gelelim konuya aşağıdaki ifadeniz var makalede

    “Sık kullanılanlara eklediğiniz bir linke tıkladığınızda o sitenin ana sayfası açılır. Oysa RSS linkine tıkladığınızda o sitenin en son çıkan haberlerine/makalelerine ulaşırsınız,”

    – Sık kullanılanlara eklenen sayfa açılır illaki anasayfa olmak zorunda değildir.

    – Rss Kendini güncelleyebilen bir sık kullanılan klasörü olarak düşünülebilir. Sitede yayınlanan son yazılara göre tazelenir(yenilenir) böylece en güncel hali ile listelenebilir.

    -RSS ile sık kullanılan kıyaslanamaz. Kıyaslayacak olursata sık kullanılanın canlısı diyebiliriz. 😀

    Nasıl yakaladım ama kaçmaz benden kaçmaz…