Microsoft korsanları yenmeyi başardı

Son zamanlarda korsanlara karşı yapılan savaşta kimi kategori başarısız olmuşken kimimside bu savaşta kazanmayı başardı. Buna bir örnek vermek gerekirse, geçtiğimiz günlerde oyun kategorisinde Ubisoft’un korsanlara karşı yenilgisini buradaki haberimizden aktarmıştık Ve bunu üzerine ve tam tersli olarak yazılım kategorisinde Microsoft Çinli korsanları halt etmeyi başardı.

Üreticilerin baş belası emek hırsıları korsanların büyük bir kısmının Çin’den yayıldığı bilinirken Microsoft’a bu doğrultuda Çin’le başlattığı sıkı savaşı kazandı. Geçtiğimiz günlerde Çin’de 9 orijinal Microsoft yazılımından 450 tane kopyasının üretildiği tespit edildi Microsoft’ta bu durum üzerine mahkemeye başvurmuştu ki bugün o mahkeme sonuçlandı ve hâkimin kararı üzerine Çinli korsanlar tam olarak 460 bin lira tazminat’a mahkûm tutuldu.

Microsoft’un Çinli korsanlar yüzünden kaybettiği onca milyon dolarların yanında bu ücret şirketi tatmin etmese de, korsanları biraz olsun ürkütmeye yetti.

Yorum yapın

Microsoft korsanları yenmeyi başardı” üzerine bir yorum

  1. çinlilerin amerikan yazılım şirketlerine antipatisi olduğunu düşünürsek(son olarak google ın durumu) sanırım çinliler bu kararı pek umursamazlar. yazarın da dediği gibi, “korsanları biraz olsun ürkütmeye yetti.”